Hlavní obsah

Málek poprvé vystřídal

Měl to být večer Romana Málka, ale hostující brankář nestačil vzdorovat lavinovitým útokům Zlína, jehož střelci vůči strůjci plzeňského postupu do semifinále necítili pražádný respekt. Domácí Igor Murín podal svůj standardní výkon a jeho zaváhání ze 2. minuty nemělo nakonec na výsledek pražádný vliv.

Článek

"Jen jsem měl strach, aby to nebyl osudný gól, ale chválím spoluhráče, že stav skvěle otočili," tvrdil Murín po zápase.

Málka nejvíc vytočil první gól slovenského útočníka Barinky, jemuž plzeňští beci ponechali prostor ke dvěma dorážkám. Navíc v prvním případě pravděpodobně forvard Zlína nastřelil Málkovu masku, a tak zloba plzeňského brankáře nesměřovala jenom k obráncům.

"Romanovi jsme ovšem situaci vůbec neulehčili, nepokryli jsme jím vyražené puky," litoval obránce Západočechů Milan Nedoma. Málek si také neodpustil chybu, která vedla ke třetí brance domácích, když se mu povedlo srazit puk pouze k dotírajícímu Balaštíkovi.

SOUBOJ HVĚZD
Igor MurínHRÁČRoman Málek
20ZÁSAHY35
2OBDRŽENÉ GÓLY6
90,91ÚSPĚŠNOST V %85,37

Za několik okamžiků měl zase smůlu, Hamrlíkův lehce nahozený kotouč tečoval mezi gólmanovy betony Andrašovský. Když Málek inkasoval ve 49. minutě pošesté, jel už smířený šetřit síly na střídačku a po zápase se zavřel v kabině.

"Nechali jsme za rozhodnutého stavu na Romanovi, kdy zvolí odchod na střídačku," tvrdil asistent Plzeňských Jiří Kučera. "Po naší druhé brance jsem ještě cítil malou šanci na zvrat a chtěl jsem do poslední třetiny nastoupit," vysvětloval Málek. "Další zápas už bude určitě o něčem jiném," věřil.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice