Hlavní obsah

Série Komety končí. Olomouc si vyšlápla na Středočechy

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Brna marně usilovali na ledě Karlových Varů o čtvrtou extraligovou výhru za sebou, Západočeši vyhráli 5:3. Šestnácté kolo nejvyšší soutěže ve čtvrtek nabídlo i souboj mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí (0:2). Za hosty se poosmé v sezoně trefil hvězdný David Krejčí, ale předtím ještě neproměnil trestné střílení.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Brna Matej Tomek inkasuje gól v Karlových Varech.

Článek
Fotogalerie

Karlovarští si připsali teprve druhou výhru v posledních osmi zápasech. Kometa, které chyběl v sestavě nejproduktivnější hráč týmu Peter Mueller, neuspěla. Energie rozhodla o vítězství ve druhé třetině, ve které se třikrát prosadila.

Hostům se sice při power play podařilo v 59. minutě zásluhou Holíka snížit. Brněnský útočník, který měl doposud na svém kontě 11 asistencí, si také připsal první gól v sezoně. Vyrovnat ale Kometa nedokázala, při pokračující power play se o pátý gól domácích postaral Kohout.

Hokejisté Olomouce se po výhře na ledě Mladé Boleslavi posunuli na sedmé místo tabulky. Středočeši zůstali čtvrtí. Duel týmů s nejmenším počtem inkasovaných branek v soutěži rozhodl ve 30. minutě v přesilové hře Jan Káňa. Druhý gól vstřelil při power play Mladé Boleslavi David Krejčí, který předtím neproměnil trestné střílení. Premiérové čisté konto udržel Jan Lukáš.

Mladá Boleslav – znovu bez zraněného útočníka Davida Šťastného – se tak podruhé za sebou střelecky neprosadila.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávky 16. kola
Karlovy Vary - Brno 5:3
Branky: 12. Koblasa, 22. Kracík, 24. Osmík, 32. Vondráček, 60. Kohout - 9. Kollár, 14. Mallet, 59. P. Holík
Mladá Boleslav - Olomouc 0:2
Branky: 30. Káňa, 60. Krejčí

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec