Hlavní obsah

Augusta nůž na krku necítil. Pořád jsme křehcí, ale tenhle výkon nás může zvednout, těšilo ho

Liberec

Pozici hlavního kouče jako ohroženou nevnímal, ale po nedělní výhře 3:0 nad Litvínovem si kouč Bílých Tygrů Patrik Augusta přesto pořádně oddechnul. Liberec vyhrál z posledních dvanácti zápasů teprve podruhé a zastavil setrvalý pád tabulkou. „Bylo to odpracované utkání. Od první do poslední minuty, od každého hráče, který byl na ledě. Doufejme, že je to takový první krok," těšilo libereckého trenéra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Augusta na archivním snímku na střídačce Liberce.

Článek

Zvedne výhra sebevědomí týmu?

Doufáme, ale v úterý se hraje znovu. Podali jsme dobrý a odpracovaný výkon. Pořád jsme sice křehcí, ale tohle byl výkon, který nás může zvednout a malinko posunout.

Ona křehkost spočívá v čem?

Myslím to tak, že v momentě, kdyby soupeř dal gól, nebo by se něco odrazilo proti nám, tak ještě pořád nemáme hlavy nastavené tak, že si řekneme, že se nic neděje a stejně vyhrajeme. Ta série je relativně dlouhá a bylo cítit, že bychom mohli trochu znervóznět. Čím víc budeme mít výher, tím víc se budeme dostávat do stadia, že když se nám nebude dařit, pořád budeme cítit, že máme sílu vyhrát.

Zabrali jste v pravý čas, necítil jste už nůž na krku?

Přiznám se, že ne. V téhle organizaci všichni táhnou za jeden provaz. Cítil jsem podporu od všech levelů, od managementu i vedení. My se z toho dostaneme jen prací a jen společně.

Krizi má často zlomit jeden šťastný odraz či gól, patřila do této kategorie úvodní Ordošova trefa?

Byla důležitá, ale nemůžu říct, že v tom hrálo roli štěstí. Je to věc, kterou jsme chtěli hrát. Měli jsme hráče v prostorech, ve kterých měli být. Když děláte věci tak, jak máte, stanou se vám pak takové dobré věci. Platí to i pro náš třetí gól. Myslím, že ještě před týdnem bychom ho dali dvě desetiny vteřiny po siréně, kdežto teď se nám ho podařilo dát těsně před ní. Hráči byli zkrátka odměněni za svůj poctivý výkon.

Jaký aspekt může pozvednout sebevědomí víc, čisté konto nebo fakt, že jste vyhráli o tři góly?

Důležitá je výhra. Vítězství bylo podpořeno skvělým výkonem Petra Káči v bráně a skvělým výkonem všech devatenácti hráčů, kteří zasáhli do utkání. Při každém střídání bojovali o každý centimetr ledu. Když budeme takto pokračovat, sami sobě dáme šanci vyhrávat. Když nebudeme a budeme dělat věci jako předtím, šanci vyhrávat přenecháme soupeři. Dnes jsme mu jich díky naší dobré práci dali minimum.

Na konci rozpumpoval halu vyhranou bitkou s Irvingem mladý Klapka, co jste mu po zápase řekl?

Že odvedl dobrou práci. Myslím, že jako ostatní odehrál dobré utkání. Čtvrtá lajna nám dala energii a Klápa to jen tímhle zakončil.

Druhý zápas v řadě nehrál kvůli zranění Šmíd, jak to s ním vypadá?

U něj jdeme den po dni. V pondělí má ještě další vyšetření, ale zatím chodí pozitivní zprávy. Uvidíme, jak na tom bude v pondělí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice