Hlavní obsah

Zlín jde po výhře nad Plzní do čela, Pardubice rozdrtily Spartu a dál drží poslední postupové místo

Praha
Aktualizováno

V hokejové Tipsport extralize půjde do tuhého až do posledního kola základní části. O vedení v tabulce přišla po nedělním 51. kole pražská Slavia, která podlehla doma Třinci, a Prezidentské trofeji jsou nyní nejblíž hokejisté Zlína, kteří v přímém souboji o první příčku vyhráli na ledě Plzně. Zamotaná je stále situace také na hraně elitní desítky, která určí postupující do předkola play-off: devátá Kometa Brno, desáté Pardubice i jedenácté Vítkovice totiž mají stejný počet bodů.

Článek

Slavia se vyšvihla do čela tabulky po minulém kole, v domácím duelu s nejproduktivnějším celkem extraligy ale narazila a po prohře 1:3 první pozici vyklidila. Oceláři si v průběhu dvou třetin vypracovali pohodlný dvoubrankový náskok, který sice v 49. minutě nahlodal Poletín, Polanský ale vzápětí upravil konečnou podobu skóre. Jedním gólem se na vítězství Třince podílel i Martin Růžička, který vstřelil 39. branku v základní části a překonal tak rekord Davida Moravce z ročníku 1997/98.

Zaváhání červenobílých okamžitě využili nejbližší rivalové, které čekal vzájemný souboj na západě Čech. Po dvou třetinách byla za stavu 3:1 prvnímu místu blíž domácí Plzeň, hosté ze Zlína ale předvedli dokonalý obrat. V závěrečné části se totiž během pěti minut trefili Balaštík, Leška, Honejsek a Čech a Indiáni mohli na čelo tabulky zapomenout. Slabou útěchou bylo Johnsonovo snížení na konečných 4:5 v závěrečných sekundách.

Dramatický ještě bude v úterním posledním kole základní části souboj o elitní desítku, o pomyslného Černého Petra totiž bude na dálku bojovat trojice týmů. Brněnská Kometa v neděli porazila Liberec 2:1 až po samostatných nájezdech a v boji o play-off tak ztratila jednobodový náskok na dvojici pronásledovatelů z Pardubic a Vítkovic.

Hokejisté Pardubice v neděli jednoznačně porazili doma pražskou Spartu 5:1, když po dvou třetinách odcházeli do kabin s luxusním vedením 4:1. Tečku za povedeným zápasem pak udělal svým třetím gólem v utkání Martin Bartek.

Složitější cestu za třemi body měly Vítkovice v duelu s Chomutovem. Hostující Piráti si totiž během první třetiny vypracovali dvoubrankové vedení, domácím se ale podařilo náskok Severočechů v prostřední části smazat a v první desetiminutovce třetí třetiny dvěma góly strhli vedení na svou stranu. Pět minut před závěrečnou sirénou chomutovský Divíšek snížil na rozdíl jediné branky, Vítkovice ale těsné vedení zuřivě ubránily a dál drží naději na play-off.

51. kolo Tipsport extraligy
Pardubice - Sparta 5:1on-line
Branky: 11. Bartek, 14. Bartek, 34. Kočí, 35. Rolinek, 43. Bartek - 40. Hovorka.
Plzeň - Zlín 4:5on-line
Branky: 13. Vampola, 35. Johnson, 39. Hanzlík, 60. Johnson - 24. Čajánek, 48. Balaštík, 51. Leška, 51. Honejsek, 53. Čech.
Slavia - Třinec 1:3on-line
Branky: 49. Poletín - 10. Varaďa, 39. Růžička, 50. Polanský.
K. Vary - Č. Budějovice 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 8. Koblasa, 26. Skladaný - 7. Knotek, 11. Vydarený, rozh. nájezd Šimánek.
Litvínov - Kladno 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 46. Rapáč, rozh. nájezd Lukeš - 55. Valský.
Brno - Liberec 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 13. Petrovický - 26. Pospíšil.
Vítkovice - Chomutov 4:3on-line
Branky: 23. Svačina, 30. Burger, 41. Svačina, 47. Huna - 1. Důras, 20. Hřebejk, 55. Divíšek.
Program 52. kola extraligy (jednotný začátek v 18:15)
Kladno - Karlovy Vary
Chomutov - Litvínov
Č. Budějovice - Slavia Praha
Zlín - Pardubice
Liberec - Vítkovice
Sparta Praha - Brno
Třinec - Plzeň

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice