Hlavní obsah

Znojmo si spravilo chuť na Plzni

ZNOJMO

Znojemští se vzpamatovali z vysoké porážky v Pardubicích a díky gólu osm minut před koncem si připsali tři body. Přitom už po 50 vteřinách hry neuznal sudí branku hostujícímu Andrašovskému, protože kopl puk do branky bruslí.

Článek

Adamský se ale pak trefil regulérně a Plzeň vedla. Její hrubku v obraně ovšem potrestal Uram a byť byli Západočeši v úvodní třetině aktivnější, inkasovali těsně před pauzou v oslabení podruhé.

V prostřední části převzali iniciativu Znojemští, ale ani jednou se střelecky neprosadili. Do poslední dvacetiminutovky sice vstoupili hosté náporem, avšak z brejku zvýšil Plášek stým extraligovým gólem na dvoubrankový rozdíl. Plzeň se nevzdala a v rozpětí pouhých 19 sekund vyrovnala. Poslední slovo měl ovšem v přesilovce znojemský Erat.

Hlasy trenérů: Jan Votruba, asistent trenéra Znojma: "Těší mě, že jsme zejména z psychického hlediska těžký zápas zvládli. Dařily se nám přesilovky."

Jiří Neubauer, trenér Plzně: "Soupeř byl šťastnější. V závěru jsme doplatili na Dudovu nedisciplinovanost."

ZNOJMO - PLZEŇ 4:3 (2:1, 0:0, 2:2)
Branky: 10. Uram, 20. Čakajík, 45.Plášek, 52. Erat - 7. Adamský, 47. Moravec, 47. Andrašovský. Rozhodčí Lauff (SR), vyloučení 3:6, navíc M. Straka (P) 10 min., využití 2:0. Diváků 4553

Reklama

Související témata: