Hlavní obsah

S Pruskem získalo Znojmo tři body

PRAHA

Jen napůl může být spokojen s dvouzápasovou víkendovou misí ve znojemském dresu v Pardubicích a proti Plzni brankář Martin Prusek. Na hostování na jih Moravy ho vyhnaly výborné výkony současné vítkovické jedničky Pince. "Nechtěl jsem jen vysedávat na lavičce, a tak jsem dal sám k hostování podnět. Jsem rád, že mi ve Znojmě dali šanci," říkal před víkendovými duely devětadvacetiletý kmenový gólman Ottawy.

Foto: ČTK

V NHL hájil Martin Prusek branku Ottawy.

Článek

Na sobotní premiéru v brance Znojma však nebude rozhodně vzpomínat v dobrém. V Pardubicích byl střídán už ve 29. minutě za stavu 4:0 pro domácí. Tři ze čtyř gólů inkasoval v početní převaze soupeře.

"Mikeskův útok hraje přesilovky skvěle," uznal Prusek sportovně. První střetnutí za Znojmo si představoval úplně jinak. "První branka přišla hrozně rychle. Pak už se Pardubic drželo štěstí. Kdyby se nám povedlo snížit na 1:2, dalo by se s utkáním něco dělat. Jenže místo toho jsme inkasovali ještě dvakrát. S tak silným soupeřem se už výsledek obrací těžko," konstatoval smutně.

V neděli už vydržel v brance celých 60 minut a několika výtečnými zákroky přispěl k vítězství Znojemských 4:3. "Náladu mám samozřejmě mnohem lepší. Spolupráce s beky fungovala podstatně líp," pochvaloval si po utkání v rozhovoru pro deník Právo Prusek, vyhlášený nejlepším hráčem jihomoravského týmu. Jeho nejbližší budoucnost je zatím hodně nejistá, vyřešit by ji chtěl v nadcházející devítidenní extraligové pauze. Zaregistroval zájem z Německa či Švýcarska. Je ale také možné, že se bude dál rvát s Pincem o post prvního brankáře ve Vítkovicích nebo prodlouží hostování ve Znojmě až do konce sezóny.

Znojemští si ale už včera pojistili jinou posilu. V týdnu se k celku připojí obránce Kuboš. Bývalý hráč Vsetína a Sparty předčasně ukončil angažmá v ruském Permu. V jednání je i návrat Havláta, který už po návratu z Dynama Moskva se Znojmem začal trénovat.

Martin Prusek zasahuje proti jedné ze střel plzeňských hráčů.

Reklama