Hlavní obsah

Benáka těšil vítězný gól i skvělá kulisa derby. Před plným domem se hned hraje lépe, liboval si

Pardubice

Vyhecovaný duel dvou sousedních měst, na jehož obnovení extraliga čekala téměř dvacet let, nesl všechny znaky derby. Hlavně v hledišti to vřelo, kulisa pak strhla i hráče. Prodloužení nakonec rozhodla přesilovková trefa Václava Benáka. Výhru tedy slavily Pardubice, i když pošesté za sebou bodující Hradec Králové ve vyhecované atmosféře před dosud největší návštěvou v sezóně dvakrát vedl, ale gólová odpověď domácích přišla pokaždé docela rychle.

Foto: David Taneček, ČTK

Autor vítězné branky v prodloužení, pardubický obránce Václav Benák (vlevo), a útočník Petr Sýkora.

Článek

Při vítězném gólu pardubický obránce hned po osmi sekundách potrestal Škodův faul v útočném pásmu. „Povedlo se sehrát, co jsme si nakreslili při oddechovém čase. Po vyhraném buly přišla rána od modré. Jsem za ni hodně rád. Musíme si ale přiznat, že jsme byli nakonec v tom zápase šťastnější. Musíme být za dva body rádi, Hradec totiž celý zápas výborně bruslil. Nejvíc jsem si užil kulisu, a to se hned hraje lépe, když je plný dům," vykládal Benák.

Vděční domácí příznivci pak zaházeli led perníčky. Svačinu, kterou musí podle předem uzavřené sázky manažer poraženého klubu dopravit v pondělí do kabiny vítězů derby, tak bude zajišťovat hradecký Aleš Kmoníček. „Těším se, že dostaneme nějakou laskominu," usmíval se Benák.

V hledišti doslova nabitém k prasknutí bylo přes deset tisíc diváků a jiskřivá atmosféra se z ochozů přenesla i na led. „Ve srovnání s minulostí se mi to ale nezdálo tolik nevraživé. Přece jen soupeř ještě není vnímán tolik jako Hradce, navíc předvedl zase ten svůj urputný budějovický hokej," líčil pardubický gólman Dušan Salfický, jenž chytal poprvé v sezóně.

„My si teprve po stěhování z jihu musíme zvyknout na takové derby, ale bylo znát, že pro diváky je to speciální utkání a ta vynikající atmosféra v hledišti strhla i nás. Překvapilo mě, jak hodně byli fanoušci z Hradce slyšet," líčil útočník hostů Jakub Langhammer. „Kulisu jsme si užili a jen škoda, že nevezeme po vyrovnaném utkání domů ten bonusový bod," tvrdil hradecký Martin Rousek, jenž otevřel skóre svou první extraligovou trefou.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec