Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 4:2Liberec porazil Chomutov a ukončil čekání na tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Zacha 1 : 0
23. Kämpf 1 : 1
27. Bartek 2 : 1
39. Svoboda 2 : 2
50. Bartek 3 : 2
60. Filippi 4 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v 10. kole extraligy Chomutov 4:2 a ukončili pět zápasů trvající čekání na plný bodový zisk. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Martin Bartek, tři asistence zaznamenal Petr Vampola. Piráti si připsal třetí porážku za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Hruška z Chomutova (vlevo) se snaží i bez helmy zastavit libereckého Tomáše Pospíšila.

Článek

Úvod utkání vyšel lépe domácím. Už na začátku druhé minuty vystihl chybnou rozehrávku hostů Vampola, našel na křídle najíždějícího mladíka Zachu a ten nekompromisně z pravého kruhu prostřelil Řehoře. I v dalším průběhu první třetiny byli domácí aktivnější.

Hosté zahrozili až ve 13. minutě, ale Melicherčík si se Šagátovým pokusem poradil. Vzápětí tvrdě pálil Balej, ale domácí gólman byl na svém místě. Tlak hostů pokračoval i v závěru třetiny, kdy byl vyloučen domácí kapitán Nedvěd, ale bez gólového efektu.

Hned v úvodu druhé části byl znovu vyloučen Nedvěd a hosté přesilovku využili. Po chybě obránce Ulrycha se k puku dostal Kämpf a prostřelil Melicherčíka. Bílí Tygři se dostali znovu do vedení v přesilovce ve 27. minutě. Po dlouhém závaru kolem Řehořovy branky se nakonec dostal k puku Bartek a střelou pod břevno vrátil domácím vedení.

Velkou šanci na zvýšení vedení měli ve 34. minutě Bulíř s Filippim. V oslabení se společně řítili na jednoho obránce, ale po výměně puku předvedl Řehoř proti Bulířově střele skvělý zákrok. Závěr třetiny se dohrával ve čtyřech na obou stranách a hostům se podařilo z nenápadné akce vyrovnat. Jaroslav Svoboda předvedl důraz na brankovišti a překonal Melicherčíka.

Úvod závěrečné třetiny byl ve znamení tlaku hostů, ale pak se z něj domácí vymanili a hra se vyrovnala. Nerozhodný stav trval až do 50. minuty, kdy se po Vampolově přihrávce prosadil střelou z pravého kruhu podruhé v zápase Bartek. Piráti vrhli síly do útoku, ale v následujících minutách se předvedli oba brankáři, protože domácí hrozili z rychlých protiútoků. Necelé dvě minuty před koncem řádné hrací doby sáhli hosté ke hře bez brankáře. Bílí Tygři ale i při Vampolově vyloučení pojistili díky Filippimu do prázdné branky vítězství.

10. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Zacha (Vampola), 27. Bartek (Bulík, Vampola), 50. Bartek (Vampola), 60. Filippi (Nedvěd) - 23. Kämpf, 39. Jaroslav Svoboda (Malec). Rozhodčí: Husička, Wagner - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 4:7, navíc Vampola (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4095.
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Čutta, Ulrych, Čakajík, Výtisk, Voráček, Jánošík - Pospíšil, Nedvěd, Valský - Bartek, Vampola, Bulík - Zacha, Filippi, Bulíř - Jass, T. Urban, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Chomutov: Řehoř - Malec, Lakos, Pulpán, Šulák, Bartejs, Kučný, Mazanec - Balej, Bartečko, Jaroslav Svoboda - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Šagát, Sikora, Hřebejk - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Reklama

Související témata: