Hlavní obsah

Pacovský míří ze Sparty do Lva Praha do KHL

Praha

Hokejový útočník Dominik Pacovský bude působit v Kontinentální lize v dresu Lva Praha. Přesunul se tam z pražské Sparty, která patří stejně jako Lev pod Sportovní holding Praha. Třiadvacetiletý Pacovský podle oficiálních internetových stránek Lva podepsal dvoucestný kontrakt do konce sezóny. Smlouva mu dává možnost návratu do Sparty během ročníku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťanský útočník Dominik Pacovský (vpravo) mění dres

Článek

Od začátku minulé sezóny, kdy pražský Lev vstoupil do KHL, putovali hráči dosud jen opačným směrem. V uplynulém ročníku takto vypomáhali Spartě obránci Jiří Hunkes, Tomáš Mojžíš a útočníci Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč nebo Jaroslav Svoboda. V tomto ročníku zamířili při malém vytížení do extraligy do sparťanského dresu opět Tomáš Rachůnek a také bek Jakub Krejčík.

"Máme zatím docela solidně rozjetou sezónu, takže si to můžeme dovolit," řekl oficiálním stránkám Sparty kouč Josef Jandač. Pacovský si v této sezóně připsal ve 13 zápasech šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí. "Dominikova forma poslední dobou začala trochu stagnovat, tenhle krok mu může pomoci," doplnil Jandač.

V extralize má Pacovský na kontě celkem ze 140 zápasů 67 bodů za 30 tref a 37 asistencí. "Je to pro mě šance vyzkoušet si něco nového. Jsem sparťan a vždycky budu, ale když se vedení obou klubů dohodlo, jsem za tuhle šanci rád. KHL je nejlepší evropská soutěž," uvedl Pacovský, který bude se Lvem trénovat poprvé ve středu.

Sparta si letošní spolupráci se Lvem pochvaluje i z toho pohledu, že Krejčík s Tomášem Rachůnkem jsou ročník 1991 a spadají do kvóty mladých hráčů, kteří musejí být na soupisce. "Vidím v této spolupráci velké pozitivum a s tím, aby si Dominik vyzkoušel KHL, souhlasím," dodal Jandač.

Reklama