Hlavní obsah

Sparta - Chomutov 3:0Vedoucí Sparta porazila Chomutov a vyhrála popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rachůnek 1 : 0
42. Přibyl 2 : 0
44. Buchtele 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty vyhráli v 15. kole extraligy nad Chomutovem 3:0 a drží se v čele tabulky o tři body před Hradcem Králové. Gólem a asistencí přispěl k páté výhře Pražanů v řadě útočník Daniel Přibyl, gólman Tomáš Pöpperle udržel počtvrté v sezoně čisté konto. Piráti prohráli sedmý z posledních osmi duelů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu. Zleva Tomáš Rachůnek, Petr Ton, Jan Švrček a Jaroslav Hlinka.

Článek

Sparta už v sestavě s uzdraveným kanonýrem Petrem Tonem, ale stále bez zraněného centra Jaroslava Hlinky se ujala vedení už po 104 vteřinách hry. Kombinaci Klimka s Přibylem zakončoval od odkryté branky Ivan Rachůnek. Pražané pak přečkali oslabení při Piskáčkově trestu a v páté minutě mohl zvýšit Simon.

V polovině úvodní části kryl pokus Klimka z úhlu Řehoř a Piráti odolali i při Pulpánově trestu. V 15. minutě byl blízko vyrovnání Svoboda, ale při úniku na Pöpperleho nevyzrál. Sparta pak nevyužila další přesilovku při Šulákově pobytu na trestné lavici.

Na začátku druhé části ohrozil Řehoře Přibyl, na druhé straně pálil z otočky Jíra. Při Piškáčkově trestu nevyužil šanci Hruška. Ve 29. minutě šli pykat zároveň Ton s opět s Piskáčkem, ale možnost hrát dvě minuty v pěti proti třem sebral po 38 vteřinách nedovolený zákrok Bartečka. V pokračující výhodě se neprosadil před brankou Divíšek. Sparta se ubránila i při vyloučení Ivana Rachůnka.

Na přelomu druhé a třetí části měli domácí 69 vteřin výhodu pěti proti třem, kterou sice nevyužili, ale prosadili proti čtyřem bránícím hráčům. Kombinaci Pecha s Kubátem zakončil Přibyl. Ve 44. minutě získal puk Kumstát a Buchtele upravil už na 3:0. Sparta na hřišti kralovala, při Tonově trestu nepustila soupeře do tlaku. Při Hřebejkově vyloučení mohl zvýšit po úniku Ivan Rachůnek a podobně pak neuspěl Bahenský.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. I. Rachůnek (Přibyl, Klimek), 42. Přibyl (Kubát, Pech), 44. Buchtele (Kumstát). Rozhodčí: Homola, Pavlovič - Charvát, Frodl. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 4985.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, Kubát, Švrček, Krejčík, Sičák, Philipp - P. Ton, Simon, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Chlapík, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.
Chomutov: Řehoř - Krstev, Malec, J. Mrázek, Pulpán, Mazanec, Kučný, Šulák - Hřebejk, Jaroslav Svoboda, Bartečko - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Kaše, Kämpf, Račuk - Charousek, Šagát, Jíra. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Reklama

Související témata: