Hlavní obsah

TV demence, protestovali fanoušci. Čtyři páteční zápasy během hodiny byly na Prahu příliš

Praha

Co nejdříve vhodit do urny volební lístek, a pak zmizet ven na prodloužený víkend. Takový byl pro spoustu obyvatel hlavního města ideální scénář pro páteční odpoledne a večer. A za této konstelace nastala pro fanoušky sportu bizarní situace. V rozpětí jediné hodiny, od 18:00 do 19:00, začaly v Praze hned čtyři zápasy fotbalové či hokejové ligy! Hlavně slávisté aby se rozkrájeli. Duely jejich týmů šly v televizi proti sobě...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozzlobení fanoušci fotbalové Slavie.

Článek

Divácký propadák to nebyl, rozhodně ne. Průměr ze všech čtyř pátečních utkání se vyšplhal na solidních 5265 lidí. Nutno však dodat, že ho výrazně podpořili příznivci brněnské Komety a ostravského Baníku. A druhým dechem se zeptat, zda je opravdu nevyhnutné fanoušky v Praze takhle týrat. Hlavně slávisty, jimž ve stejnou chvíli hráli televizní zápasy hokejisté i fotbalisté...

Na hokej dorazilo 5490 diváků, víc jak polovina Brňanů. Slávistický kotel byl tak prázdný, že po celý zápas byl na volných sedačkách velký transparent: TV demence. SLA - KOM 18:20, SLA - BOH 19:00. Sport fanouškům!!! Plus loga týmů a TV stanic, které zápasy vysílaly.

Past na pražské fanoušky
18:00Dukla - Baníkfotbal2745
18:20Slavia - Brnohokej5490
18:30Sparta - Chomutovhokej4985
19:00Slavia - Bohemians 1905fotbal7842

Hokejisté už zápas přeložit nemohli

„Kontaktovali jsme fotbalovou Slavii a prostřednictvím ní jsme se snažili, aby Nova zápas přesunula na jindy. Fotbalový svaz ale oficiální žádosti Slavie (fotbalové) nevyhověl," vysvětloval Jakub Mezlík, tiskový mluvčí hokejistů. „Hokejové termíny jsou známé několik týdnů dopředu, zatímco fotbalová Slavia se teprve dva nebo tři týdny před zápasem s Bohemkou dozvěděla, že se bude hrát v pátek."

Hokejisté neměli možnost utkání přesunout. „Ve čtvrtek byl v O2 areně koncert a jinak máme tak našlapaný program, že hrajeme skoro každý druhý den. Před sezónou sice děláme spoustu přesunů, ale takhle narychlo jsme to nemohli stihnout. Bylo vidět, že návštěva v našich sektorech byla slabší. Obzvláště v kotli, kde byl na volných místech rozprostřen velký transparent," poukázal Mezlík.

Fotbalisté byli příjemně překvapeni

„Když jsem přišel na led, pomyslel jsem si, že hrajeme v Brně. Je nesmysl hrát souběžně s fotbalovou Slavií," kroutil hlavou obránce Petr Šenkeřík. „Jsme na to trošku zvyklí, už v derby mi připadalo, že tady má domácí prostředí Sparta. Z Brna vždycky přijíždí hodně lidí a jsme rádi, že přijeli i teď, protože klukům se vždycky hraje lépe před větší kulisou. Naši věrní fanoušci chodí pořád," konstatoval trenér Vladimír Růžička.

Na vršovické derby fotbalistů dorazilo 7842 diváků, druhá nejvyšší domácí návštěva Slavie v sezóně. „Slušné, na to že byly v Praze čtyři zápasy. S asistenty jsme se o tom v poledne u kávy bavili a čekali menší návštěvu. Můžeme tedy být jenom rádi. Výhrou v derby jsme ukázali, že se fanoušci mohou do Edenu vrátit. Nesmíme je zklamat," pochvaloval si kouč Miroslav Koubek.

Julisku oživili baníkovci

Fotbalová Dukla ohlásila během duelu s Ostravou 2745 diváků, což je asi o 200 více, než je na Julsice průměr. „Dorazily asi tři stovky fanoušků Baníku, což je na naše poměry extrém. Mimopražské týmy většinou jezdí na Julisku podpořit maximálně několik desítek příznivců," řekla mluvčí Dukly Kristýna Kratochvílová pro ČTK.

Hokejisté Sparty při duelu s Chomutovem zaregistrovali 4985 diváků, což se shoduje s běžným průměrem okolo pěti tisíc fanoušků. „Že jsou v Praze dva fotbaly a dva hokeje, návštěvu nijak neovlivnilo. Ve městě je vedle sportu tolik zábavy a kultury, že je potřeba hrát stále dobře a doufat, že praví sparťani budou chodit a k nim si najde cestu někdo další," řekl Tomáš Zetek, mluvčí lídra hokejové extraligy.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice