Hlavní obsah

Sparta přetlačila Liberec a zvýšila náskok, vítězná série Slavie skončila. Litvínov už není poslední

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty se vezou na vítězné vlně! V 17. kole Tipsport extraligy zvítězili díky třem trefám ve třetí třetině nad Libercem 5:2 a připsali si již sedmou výhru v řadě. Skončila naopak šňůra úspěchů pražského rivala Slavie, jež prohrála doma 1:2 s Hradcem Králové a díky tomu navýšila Sparta svůj náskok v čele na pět bodů. V dalších zápasech mistrovská Plzeň padla na ledě Třince (0:3), Litvínov udolal Chomutov 2:1 a opustil poslední příčku. Černou sérii přerušily Pardubice v Kladně (zvítězily 4:1), Kometa Brno přehrála před domácími fanoušky Vítkovice 5:1 a Zlín veze tři body za vítězství 4:3 z Karlových Varů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Rostislav Martynek (vlevo) a Juraj Majdan z Litvínova se radují po vstřeleném gólu.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí Bílí Tygři neprodali v Holešovicích kůži lacino. Zásluhou tref Nedvěda a Filippiho dokonce v prostřední části hry otočili průběžné skóre na 2:1. Sparťané však zásluhou nejlepšího kanonýra klubové historie Petra Tona nejprve vyrovnali, a pak zkraje poslední třetiny třikrát udeřili. Triumf pečetil obránce Jakub Krejčík a osladil si tak dodatečnou pozvánku do reprezentace na turnaj Karjala.

Sérii pěti výher v řadě pražské Slavie uťali hokejisté Hradce Králové: zápas otočili dvěma góly ve třetí třetině a potvrdili tak pozici nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů. Mountfield venku nebodoval jen jednou v prvním kole, poté devětkrát za sebou ano. Hradec Králové se tak v tabulce na Slavii dotáhl.

I ve třetím duelu pod novou trenérskou dvojicí Rulík, Hořava dokázali hokejisté Litvínova bodovat a po výhře 2:1 nad Chomutovem opustili poslední příčku tabulky. Na samé dno klesli právě Piráti, kteří si připsali devátou porážku z posledních deseti utkání. Střeleckou mizérii chomutovského celku sice protrhl osm vteřin před koncem normální hrací doby Mrázek, ale na víc už hostům nezbyl čas.

Plzeňští obhájci titulu ztroskotali v Třinci na brankáři Šimonu Hrubcovi, který vychytal všechny pokusy Západočechů a připsal si třetí čisté konto v sezóně. Domácí rozhodli o výhře třemi zásahy v prostřední části hry a na skalpu úřadujících šampiónů měl hlavní podíl útočník Jiří Polanský. Nejproduktivnější hráč Ocelářů jednou skóroval a na další góly přihrál navrátilci do sestavy Martinu Adamskému a Vladimíru Rothovi.

Oslava jubilea Varům zhořkla

Karlovarští hokejisté nastoupili do jubilejního tisícího utkání v nejvyšší soutěži v retro dresech z roku 1951, Zlín však nebyl uctivým gratulantem. Do sestavy naskočil od začátku zápasu uzdravený Honejsek a právě jeho trefa z přesilovky rozhodla o dalším tříbodovém zisku Beranů, kteří si přisali osmou výhru z posledních deseti výjezdů do lázeňského města. Pět ze sedmi branek padlo v nerovnovážném postavení hráčů na ledě.

Dva rychlé góly v rozmezí 16 sekund prostřední dvacetiminutovky nakoply hokejisty Komety Brno, kteří později přidali další dvě trefy, Vítkovice na svém ledě přehráli přesvědčivě 5:1 a poskočili na druhou příčku tabulky. Vítkovice prohrály po čtyřech vítězstvích na ledě soupeřů a v Brně už nevyhrály čtyři roky.

Sérii pěti porážek ukončily Pardubice, které i díky dvěma přesným zásahům ostrostřelce Petra Sýkory zvítězily v Kladně 4:1. A to ještě výchdočeský snajpr neproměnil ve druhé třetině trestné střílení nařízené za faul Doudery. Domácí sice dostal do vedení v 15. minutě Tenkrát, pak už ale byli střelecky úspěšní výhradně hosté.

Hokejová Tipsport extraliga - 17. kolo:
Třinec - Plzeň 3:0on-line
Branky: 28. Adamský, 31. Polanský, 39. Roth
Litvínov - Chomutov 2:1on-line
Branky: 15. Martynek, 50. Jánský - 60. Mrázek
Kladno - Pardubice 1:4on-line
Branky: 15. Tenkrát - 46. a 56. P. Sýkora, 34. Radil, 39. Nosek
Kometa Brno - Vítkovice 5:1on-line
Branky: 9. T. Svoboda, 30. Kováčik, 30. Němec, 51. Kuboš, 52. Koreis - 37. Svačina
Slavia - Hradec Králové 1:2on-line
Branky: 13. Kolář - 49. Knotek, 58. Vydarený
Karlovy Vary - Zlín 3:4on-line
Branky: 31. a 40. Hovorka, 15. Zaťovič - 6. Veselý, 12. Balaštík, 29. Holík, 34. Honejsek
Sparta - Liberec 5:2on-line
Branky: 15. Sičák, 32. Ton, 43. Kubát, 44. Pech, 47. Krejčík - 23. P. Nedvěd, 28. Filippi

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.