Hlavní obsah

Jánský přispěl dvěma góly k vzepětí Litvínova, brankář Francouz hovoří i o štěstí

Litvínov

Čtyři zápasy zatím odehrál po svém návratu do Litvínova zkušený hokejový útočník Peter Jánský, vstřelil dva góly a také jeho zásluhou nastřádal tým sedm bodů v posledních třech kolech extraligy. „Snad nás nynější vzepětí nabudí i do dalšího průběhu sezóny," řekl Jánský před pokračováním soutěže.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vpravo Peter Jánský z Litvínova a vlevo Tomáš Malec z Chomutova.

Článek

„Před novými litvínovskými trenéry se chce každý ukázat. Kdyby nám to ani pod nimi nešlo, tak pak nevím, co jiného by nám pomohlo," přemítal Jánský, který úvodní část tohoto ročníku strávil v prvoligových Litoměřicích. „Některé zápasy v první lize byly sem tam na stejné úrovni jako v extralize. Je to skok změnit narychlo soutěže, ale v extralize mám už něco odehráno, takže si na ní zase rychle zvykám. Zajímavostí je, že ještě před pár týdny jsem nastupoval za Litoměřice společně s Angelem Krstevem, který teď přijel do Litvínova v dresu Chomutova. Ale vůbec jsme se nehecovali," tvrdil Jánský.

V čem vidí momentální přednosti Litvínova? „V bojovnosti a zlepšené obraně středního pásma. Doufám, že nás solidní výsledky z poslední doby nastartují k nějaké sérii. Utekli jsme před posledním místem, jenže to ještě nic neznamená. Před námi je spousta zápasů a uvidíme, jak obstojíme v neděli v Plzni," pohlédl k nejbližšímu programu. Jak vidí svojí budoucnost? „Přišel jsem zatím na měsíc, a když budu hrát dobře, tak si mě tady snad nechají," uvažoval Jánský.

Litvínovské vzkříšení kvituje i brankář Pavel Francouz. „Mrzelo nás, že jsme hráli špatně a byli jsme poslední. Bohužel muselo dojít k trenérské výměně a teď máme další výborné trenéry. Dávají do toho něco svého a je to znát i na hře," glosoval gólman klubové novinky. „Všiml jsem si, že trenéři hodně dbají na obranu a systémové věci. Ale jelikož stojím v bráně, tak pro mě je to pořád stejné. Kluci mi pomáhají, blokují střely. A někdy mám i štěstí. V zápase s Chomutovem mě puk dvakrát trefil, aniž jsem věděl, odkud vylétl," líčil Francouz.

Litvínov během krátké doby změnil čtyřbodovou ztrátu na předposlední místo na tříbodový náskok před dnem tabulky. „Musíme se snažit urvat po bodu, nebo po dvou i při zápasech venku. A časem se to snad odrazí i v tabulce," dodal litvínovský brankář.

Reklama

Související témata: