Hlavní obsah

Sparta byla jako válec, zdrtil rekordní debakl karlovarského trenéra Mlejnka

Praha

Nevídaný debakl. Sparta, která už osm utkání za sebou nepoznala porážku, nadělila v neděli pořádný výprask Karlovým Varům. Hosté dostali v Praze jedenáct gólů, aniž by se sami trefili. V hokejové extralize se tak po dvaceti měsících zrodil zase dvouciferný výsledek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ton ze Sparty střílí třetí gól svého týmu během extraligového utkání proti Karlovým Varům.

Článek

V lednu 2012 Plzeň porazila Liberec 10:4, nedělní vítězství sparťanů 11:0 je daleko dominantnější výsledek. Znamená dokonce zopakování nejvýraznější výhry s nulou v dějinách nejvyšší české soutěže, které paradoxně dosáhly Karlovy Vary, když 18. listopadu 2007 porazily Ústí.

Tehdy i nyní byl na straně vítězů Lukáš Pech. „Pamatuju si to dobře, jsou to hodně příjemné hokejové zážitky. Před těmi šesti lety proti Ústí nám to tam spíš rychle napadalo, teď jsme ale na ledě jasně dominovali. Hodně nám pak záleželo na tom, abychom vzadu zůstali s nulou," vykládal útočník, který přišel do Sparty letos v létě právě z Varů.

Pátá nula Pöpperleho

Sparta má obrovskou útočnou sílu, v osmnácti zápasech nasázela soupeřům celkově 82 gólů. Navíc její gólman Pöpperle udržel už popáté čisté konto. Už pět sparťanských gólů v rozpětí třinácti minut úvodní třetiny naznačilo karlovarskou destrukci. „Lidi okamžitě skandovali deset, deset, takže nám hodně věřili. Mezi dospělými jsem nikdy takový výsledek na ledě nezažil, ale ukázala se síla naše mančaftu. Jak se valil jeden útok za druhým na karlovarskou branku, tak mě přišlo, že soupeř rezignoval," říkal s bilancí 2+2 v utkání nejproduktivnější ze sparťanů Petr Ton.

Karlovarský kouč Karel Mejnek musel překousnout nejtěžší porážku kariéry. „Musíme se omluvit fanouškům, absolutně jsme utkání nezvládli. Jak skóre rostlo, tak bych nejradši na střídačce vůbec ani nebyl, ale všichni jsme byli nuceni vyžrat si to až do konce. Byli jsme v takovém rozpoložení, že Sparta byla absolutně k nezastavení. Pro naše mužstvo to byl válec," kroutil bezradně hlavou trenér hostů.

„Až mně těch karlovarských kluků přišlo líto, byli ale fakt dost odevzdaní. My si naopak zápas hodně užili," připustil Pech. Rozdílem jedenácti branek vyhrála Sparta naposledy v sezóně 1993/94 na pardubickém ledě (13:2). „To jsem vůbec nevěděl. Ani když jsme sázeli Varům gól za gólem, tak jsem nějaké rekordy v hlavě neměl," říkal Ton, jehož hlavně těší současná neporazitelnost lídra tabulky trvající už od 11. října.

Reklama

Související témata: