Hlavní obsah

Chomutov odvolal trenéra Čelanského, Piráty povede Turek

Chomutov

Pád na poslední místo tabulky extraligy po výrazném poklesu formy a sérii prohraných zápasů přiměl vedení hokejového klubu z Chomutova k trenérské změně u mužstva Pirátů. Hlavní kouč Jiří Čelanský i asistenti Jiří Veber a Zdeněk Skořepa byli odvoláni, o jejich případném jiném zařazení v klubu se rozhodne v nejbližších dnech. Tým převezme dvaačtyřicetiletý Josef Turek.

Foto: piratichomutov.cz

Nový trenér Pirátů Chomutov Josef Turek.

Článek

Pro Turka to bude návrat do české nejvyšší soutěže po půl roce, protože do konce minulé sezóny vedl Oceláře z Třince, s nimiž postoupil do semifinále play off. Poté, co mu Třinečtí ukončili smlouvu, přešel do slovenské Skalice, která je farmářským celkem Slovanu Bratislava z KHL. V Chomutově se dohodl na kontraktu do konce sezóny s následnou opcí.

„Trenér Čelanský, který byl v klubu i sportovním manažerem, si přes letošní léto sestavil kádr podle vlastních představ. Vybral si a přivedl nové hráče a dostal dostatečný prostor pro systematickou práci. Výsledky ale nebyly adekvátní," uvedl generální manažer Chomutova Jaroslav Veverka. „Přistoupili jsme k různým krokům včetně prvních hráčských změn, finančních sankcí pro hráče a nakonec jsme dospěli k rozhodnutí provést i trenérskou změnu. Zásadním motivem je neuspokojivé postavení mužstva v tabulce," vysvětlil klubový šéf razantní řešení situace.

Chomutovští hokejisté se pokusí pod vedením nového kouče uniknout z posledního místa tabulky. Na něm ztrácejí na předposlední Litvínov čtyři body. Nejbližší zápas hrají Piráti po reprezentační přestávce ve středu 13. listopadu na ledě pražské Slavie.

V tomto soutěžním ročníku došlo v extralize už ke třetí trenérské výměně. V Karlových Varech byl odvolán Richard Žemlička a nahradil ho jeho dosavadní asistent Karel Mlejnek. V Litvínově museli skončit Vladimír Jeřábek s Petrem Rosolem a mužstvo nově vedou Radim Rulík s Miloslavem Hořavou.

Reklama

Související témata: