Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 3:1Karlovy Vary po třech letech porazily Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kytnár 1 : 0
39. Gulaši 2 : 0
58. Vlach 3 : 0
60. Zagrapan 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 21. kole extraligy Třinec 3:1 a dočkali se výhry po pěti porážkách za sebou. Ve vzájemných zápasech ukončili Západočeši sérii jedenácti proher za sebou a radovali se proti Ocelářům poprvé od 19. listopadu 2010. Oceláři sebrali brankáři Tomáši Závorkovi čisté konto až 58 vteřin před koncem.

Foto: Petr Eret, ČTK

Srážka Martina Rýgla z Karlových Varů (vlevo) s třineckým Martinem Růžičkou.

Článek

Do vedení mohl jít už po půlminutě hry Třinec, Zagrapanova střela při přečíslení dvou na jednoho však minula branku. Postupně se začala osmělovat i Energie. Hovorkovu dorážku po Koblasově střele ještě Hrubec vyrazil, ale na Kytnárovo zakončení zápěstím v sedmé minutě už nestačil. Vyrovnat mohl Kania, ale nedokázal přehodit Závorkův levý beton.

Hokej průměrné úrovně bez výraznějších brankových příležitostí pokračoval i v prostředním dějství. Proti lépe bruslícím hostů vynikali Západočeši zodpovědnou obranou a to, co prošlo, pochytal spolehlivý Závorka. Ten se vyznamenal zejména při závaru ve 37. minutě, kdy rychle po sobě zlikvidoval příležitosti Polanského a Adamského.

Skóre se ve druhé třetině nakonec přece jenom měnilo, bylo to paradoxně při nejhůře sehrané přesilovce Energie. Ve 39. minutě vypálil od modré čáry Gulaši a jeho střela prošla pod betony Hrubce. Byla to premiérová branka Gulašiho při jeho angažmá v Karlových Varech, jeho čekání na gól trvalo do 142. zápasu v zelenobílém dresu.

Ve snaze udělat něco s výsledkem přidali hosté na obrátkách, větší gólové šance si však nevytvářeli. Nejblíže ke vstřelení branky byli ve 46. minutě při Zuckerově vyloučení, ale Galvasova bomba se pouze otřela o horní tyč.

Karlovarští zodpovědně bránili modrou čáru a vyráželi do nebezpečných protiútoků. Jeden z nich v 58. minutě využil Vlach, který po Hovorkově přihrávce navýšil skóre. V poslední minutě sebral Závorkovi čisté konto Zagrapan.

21. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Kytnár (J. Doležal, J. Drtina), 39. Gulaši (Rýgl), 58. Roman Vlach (Hovorka) - 60. Zagrapan (D. Květoň). Rozhodčí: Hribik, Homola - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 2537.
Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, M. Rohan, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Koblasa - Zucker, Vachovec, R. Dlouhý - V. Tomeček, Kytnár, J. Doležal. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Třinec: Hrubec - Hrabal, Galvas, Roth, Linhart, Krejčí, Kania, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Zagrapan, Rákos - Orsava, Polanský, Adamský - D. Květoň, Peterek, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Reklama