Hlavní obsah

Deset hattricků? To je ještě daleko, říká litvínovský kanonýr Hübl

S deseti góly a čtrnácti asistencemi je útočník Viktor Hübl aktuálně nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem Litvínova v probíhajícím ročníku extraligy. Pro odborníky a příznivce severočeského klubu se nejedná o žádné velké překvapení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští útočníci Viktor Hübl (vpravo) a Robin Hanzl se radují ze vstřelení gólu proti Liberci.

Článek

Pětatřicetiletý forvard totiž patří stabilně k oporám Vervy, což prokázal i v zápase s Libercem (8:3). Zaznamenal hattrick a výraznou měrou přispěl k nečekaně hladkému vítězství svého týmu nad severočeským rivalem.

„Ze začátku nám to tam napadalo z přesilovek. Už bylo potřeba, abychom se rozstříleli. Jsem rád za svoje branky a věřím, že se začne takhle dařit i ostatním klukům a tudíž celému týmu," komentoval Hübl svůj střelecký kousek do liberecké sítě.

Kolikátý hattrick dal v extraligové kariéře? „Sedmý. Rozdělil jsem si je na angažmá v Českých Budějovicích a v Litvínově. Ve Slavii se mi to nepodařilo," vypočítal kanonýr, jenž je extraligovou stálicí.

Láká ho deset hattricků? „To je ještě daleko," usmál se Hübl, který po každém třígólovém večeru prožívá menší rituál. „Snad jen v tom, že mi kluci přivezou puk, abych si ho nechal. Ze všech hattricků ho asi nemám, ale schovávám si kotouče ve sklepě. Jsou někde zaprášené a až jednou skončím v extralize, tak si je vystavím," prozradil útočník, který se chystá na další zápas. A ten pro něj bude pikantní, protože Litvínov hraje v sousedním Chomutově, Hüblově rodném městě.

„Proti Liberci jsme nastolili nějakou hru a chceme se jí držet, co se týče produktivity. A hodláme dál bojovat, abychom se usadili do desátého místa v tabulce a herně se zlepšovali. Máme o co bojovat," zakončil Viktor Hübl.

Reklama

Související témata: