Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 3:2 PPVítkovice slaví výhru nad Slavií, v poslední vteřině prodloužení rozhodl Strapáč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Sklenář 0 : 1
45. Šedivý 1 : 1
52. Bednář 1 : 2
57. Kudělka 2 : 2
65. Strapáč 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic zdolali v dohrávce 44. kola Tipsport extraligy Slavii 3:2 v prodloužení a díky výhře se posunuli v tabulce na šesté místo před Zlín. Hosté dvakrát vedli, ale o jejich páté porážce v šestém venkovním utkání v řadě nakonec rozhodl v poslední sekundě nastaveného času Petr Strapáč. Slávistům nicméně získaný bod stačil k posunu mezi elitní desítku pro předkolo play off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Slavie Michal Poletín (vlevo) v souboji s obráncem Vítkovic Karolem Slobodou.

Článek

Slavia se po 16 dnech extraligového volna vrhla do zápasu mnohem hladověji. Hosté se na ostravském ledě předháněli v pohybu, lepším bruslením si vynutili převahu a s ní i šance. Už v páté minutě Žejdlovu ránu po brejku z levého křídla vytlačil Šindelář, akci mohl dohrát Krenželok, ale i do jeho dorážky se postavil brankář.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Pražané měli hru v první části ve své moci, jenomže z tlaku dlouho nedokázali gólově profitovat. I Šindelář si v osmé minutě vybral jednu slabší chvilku: Poletín mu za brankou ukradl puk, ale gólmana v brankovišti zastoupil obránce Stehlík, a do následné Žejdlovy dorážky se stihl už vrhnout vítkovický gólman.

Slavia soupeře v první třetině dvojnásobně přestřílela. Když už se zdálo, že domácí odolají, v 19. minutě se trefil Sklenář a ze závaru zajistil Pražanům vedení.

Vítkovice se ani ve druhém dějství nemohly dostat do herní pohody, kterou rozdávaly ještě před pár týdny. Jejich vlažný výkon připomínal spíše matná domácí vystoupení z úvodu sezony. Přestože hosté jim nabídli i přesilovku pět na tři, domácí ji sehráli staticky a s jediným zakončením Huny, které Furcha nemohlo překvapit. Slavia však vypadla z tempa a hokej se pak ztratil v sérii nepřesností. I tak se znovu v závěru části naskytla vyložená šance hostům, ale Jelínek ze sólového nájezdu Šindeláře ani nadvakrát neprostřelil.

Hosté riskovali, že se jim zahazování příležitostí krutě vymstí. Po další spálené obrovské šanci Bednáře totiž Furchovi vypadla Kolouchova střela k Šedivému, který z ojedinělé domácí možnosti vyrovnal. Ale radost Ostravanům dlouho nevydržela. Bednář při hře čtyři na čtyři švihem do horního růžku znovu vrátil vedení Slavii.

Tři body však hostům nebyly souzeny. V 58. minutě se zcela nečekaně zjevil na hrotu vítkovické ofenzívy bek Kudělka a švihem překonal Furcha. Kalich hořkosti dopili hosté v prodloužení: sekundu před koncem zužitkoval přesilovku Strapáč.

Dohrávka 44. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Slavia Praha 3:2 v prodloužení (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Šedivý (Kolouch, Kucsera), 57. Kudělka (Sloboda), 65. Strapáč (Burger, Húževka) - 19. Sklenář (Valach, V. Růžička ml.), 52. Bednář (Wharton). Rozhodčí: Hribik, Souček - Bryška, Lučan. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4071.
Vítkovice: Šindelář - Kovář, Stehlík, Sloboda, Kudělka, Pastor, M. Hruška, Štencel, Bail - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Strapáč, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Wharton, Valach, Holub, Šenkeřík - Bednář, Jelínek, Tomica - Skokan, Růžička, Sklenář - Krenželok, Langhammer, Doležal - Poletín, Žejdl. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice