Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:4 PPVlasák rozhodl v prodloužení, Plzeň tak s Pardubicemi srovnala bilanci v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kratěna 0 : 1
11. Nosek 1 : 1
13. Pjanov 2 : 1
15. Kratěna 2 : 2
30. Semorád 3 : 2
32. Lev 3 : 3
63. Vlasák 3 : 4
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Plzně vyhráli ve 49. kole extraligy v Pardubicích 4:3 v prodloužení. Ve vypjatém závěru přišlo neobvyklé rozuzlení. V prodloužení se zranil domácí brankář Július Hudáček, kterého musel nahradit Dušan Salfický. Plzeň navíc dostala k dispozici přesilovou hru a tu okamžitě využil Tomáš Vlasák. Západočeši tak získali dva body a srovnali s Pardubicemi vzájemnou bilanci v sezóně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňští se radují z branky, kterou v prodloužení dal Tomáš Vlasák a zařídil tak vítězství na ledě Pardubic.

Článek

V Pardubicích se hrálo od úvodu s velkou ofenzivní chutí, a tak nebylo velkým překvapením, že první třetina nabídla hned čtyři branky. Skóre utkání otevřel v páté minutě Kratěna, který rychle dorazil kotouč po ráně Jána Sýkory do tyče. Slovenský útočník do konstrukce branky poté pálil ještě jednou.

Domácí odpověděli v přesilovkách, když využili obě možnosti, které v první části dostali. U obou branek byl Nosek, který nejprve Mensatora propálil sám, poté po zaváhání plzeňského brankáře připravil první extraligový gól pro Pjanova. Vedení ale Pardubicím dlouho nevydrželo. Za 82 vteřin se z mezikruží opět trefil Kratěna.

Od druhé třetiny si Plzeň vytvořila výraznou střeleckou převahu, ale nedokázala ji přetavit ve vedoucí gól. Obléhání svého brankoviště Hudáček dlouho odolával. To Pardubice svou vážnější možnost využily, když po akci Ďalogy zamířil přesně Semorád. Ani tentokrát Plzeň na vyrovnání nečekala dlouho. Přesně za 49 vteřin využil Kašpaříkův pas důrazný Lev.

Po půlminutě třetí části ujel při signalizované výhodě do brejku Ďaloga, trefil ovšem pouze břevno. Následnou přesilovku nesehráli domácí dobře a podobně si vedli i při dalších třech nabídnutých výhodách. A když svou jedinou přesilovou hru nevyužila ani Plzeň, dospělo utkání do prodloužení. V něm musel kvůli zranění odstoupit Hudáček a náhradního brankáře Salfického po pár vteřinách prostřelil Vlasák, který využil přesilovou hru.

49. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:4 v prodloužení (2:2, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. T. Nosek (Gregorc, Pjanov), 13. Pjanov (T. Nosek, Vašíček), 30. Semorád (Ďaloga, P. Sýkora) - 5. Kratěna (J. Sýkora, Boháč), 15. Kratěna (Martin Straka, Slovák), 32. Lev (Kašpařík), 63. Vlasák (Martin Straka, Duda). Rozhodčí: Šír, Jeřábek - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc T. Nosek (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 8496.
Pardubice: Hudáček (63. Salfický) - Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Korím, V. Kočí - Kolář, T. Zohorna, Tybor - Radil, T. Nosek, Pjanov - P. Sýkora, Mozer, Endál - Číp, Moučka, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Plzeň: Mensator - Slovák, Seman, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Kratěna, Martin Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - Dvořák, T. Sýkora, Pitule. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: