Hlavní obsah

Deset gólů! Třinec vyhecovalo skandování kotle

Třinec

To byla exhibice! Třinec smetl v nedělním utkání 50. kola Tipsport extraligy Brno 10:2 a jako druhý tým v probíhajícím ročníku nejvyšší hokejové soutěže dokázal soupeři nastřílet dvouciferný počet gólů. Už tři měsíce doma Oceláři neprohráli a z posledních tří duelů před vlastními fanoušky mají impozantní skóre 22:4.

Foto: Milan Malíček, Právo

Třinečtí hokejisté se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

„Skandování kotle nás vyprovokovalo k ještě větším obrátkám," přiznal útočník vítězů Jan Peterek, že motivací bylo povzbuzování třineckého kotle, jenž se dožadoval desítky.

„Byli jsme všude a frustrovaný soupeř nikde," liboval si extraligový matador po utkání, které bylo jednoznačnou záležitostí. Dosud jediným celkem, který v tomto ročníku Tipsport extraligy pokořil protivníka dvouciferným výsledkem, byla Sparta (11:0 proti Karlovým Varům).

Formu máme, těší Peterka

Třinec má formu, poosmé v řadě bodoval naplno. „Přijde mi, že všichni víme, kam máme jezdit, kombinace funguje, super hrajeme dozadu a na beky je spolehnutí," vyjmenovával dvaačtyřicetiletý Peterek atributy úspěchu.

„Když jsme si snadno poradili s Kladnem, řekl jsem si, že je na něm asi deka, jak se mu nedaří. Ale že takhle zatočíme s Brnem, to je signál, že formu máme. Což je před play off bezva," lebedil si.

To Brnu tekly nervy a Kanaďan Miller si vylil zlost na Orsavovi, jenž se rvát nechtěl, ležel na ledě a byl bit hlava nehlava. „Miller nás objížděl a vyzýval k bitce, ale my jsme odmítali," mračil se Martin Růžička. „Bitky k hokeji patří, ale nelíbí se mi, když hráč leží, neklade odpor, a přesto ho mlátí. Mezi hokejisty má být větší úcta jednoho k druhému," apeloval Růžička, jenž se blýskl hattrickem.

Reklama

Související témata: