Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 1:0Stav série 2:2Slavia se trápila, na Pardubice jí ale stačil jediný gól. O posledním čtvrtfinalistovi se rozhodne v neděli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
54. Tomica 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Přes padesát minut se herně trápili, prakticky žádnou šanci si nevypracovali, přesto nakonec hokejisté Slavie ještě v play off dýchají. Ve čtvrtém utkání série předkola totiž zdolali střelecky impotentní Pardubice 1:0, když jediný gól zařídil v 54. minutě Marek Tomica. Stav série je tak vyrovnaný 2:2 a postupujícího do čtvrtfinále určí až rozhodující pátý duel, který se odehraje v neděli na východě Čech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Souboj před brankářem Slavie Praha Dominikem Furchem (vpravo) během utkání předkola play off s Pardubicemi.

Článek

Zatímco hostům se po jednozápasové pauze vrátil do sestavy jejich nejlepší střelec v sérii Radoslav Tybor, slávisté se naopak museli obejít bez svého kapitána. Petr Kadlec sice v zápise o utkání figuroval, na ledě už se ale neobjevil.

Sešívané jako by ztráta jejich klíčového obránce poznamenala. Zejména v první třetině působili na ledě dost odevzdaně, a přestože ani Pardubice nehrály příliš aktivně, lepší než domácí určitě byli. Ve 13. minutě byl blízko gólu Nosek, k němuž se odrazil gólmanem Furchem vyražený puk po střele Tybora, jenže místo do z poloviny odkryté klece zamířil těsně mimo.

Gólman Furch deptal pardubické střelce

Po první změně stran červenobílí přeci jen přidali, nadějné příležitosti si však dál vypracovávali pouze Východočeši. Po Kolaříkově chybě mířil na Furcha Cetkovský, slávistického brankáře ani nadvakrát nepřekonal.

A Furch deptal pardubické střelce dál, zejména pak Tybora. Ten nejprve neuspěl se svou střelou na beton, v samém závěru prostřední třetiny pak slovenský forvard upaloval na branku zcela sám, Furch ale jeho střelu pod horní tyčku vystihl a kotouč vyrazil.

A i zkraje třetí periody slávistický muž s maskou dál úřadoval, tentokrát byla v akci jeho lapačka, jež postupně překazila radost Kolářovi, Sýkorovi a znovu i Tyborovi. A tak Pardubice za své spálené šance pykaly. V 54. minutě převzal puk před gólmanem Hudáčkem Tomica, jenž čtvrteční utkání neabsolvoval, a střelou mezi betony otevřel skóre. Vlastně z první pořádné šance Slavie v zápase. A hned vzápětí mohl přidat druhou trefu Žejdl, jenže branku netrefil.

75 vteřin před koncem odvolali hosté Hudáčka a zkusili hru se šesti hráči v poli, jenže vyrovnání se stejně nedočkali.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 54: Tomica (Stránský, P. Jelínek). Rozhodčí: Fraňo, A. Jeřábek - Charvát, Zavřel. Vyloučení: 5:0. Bez využití. Diváci: 5708.
Slavia: Furch - Knot, Kolařík, Valach, Wharton, Šenkeřík, Holub, od 32. navíc Štich - Bednář, Žejdl, Krenželok - Stránský, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., J. Doležal - Vrdlovec, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.
Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Píša, V. Kočí - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.
Stav série: 2:2.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice