Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 3:5Stav série 1:3Sparta vyhrála podruhé ve Vítkovicích a je krok od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Piskáček 0 : 1
14. Ton 0 : 2
17. Němec 1 : 2
20. Szturc 2 : 2
21. Ton 2 : 3
30. Hlinka 2 : 4
50. Pech 2 : 5
54. Němec 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli čtvrté čtvrtfinále ve Vítkovicích 5:3 a od postupu mezi poslední čtyři týmy soutěže je odděluje jedna výhra. Pražany k triumfu znovu nasměroval veterán Petr Ton, který se na třetím vítězství v sérii podílel dvěma góly a dvěma asistencemi. Čtyři body nasbíral i Jaroslav Hlinka. Vítěz základní části může o svém postupu rozhodnout ve středečním pátém duelu na vlastním ledě.

Článek

Možná zlomové utkání série se pro Ostravany začalo vyvíjet nepříznivě už před úvodním buly: střevní virózou stižený Burger se ani nepřevlékl a z rozbruslení odkulhal i zkušený ranař Húževka. Domácím se tak kompletně rozsypala elitní řada. Na to navázal i začátek zápasu, v němž byla Sparta znatelně lepší. Už ve třetí minutě se z rohu před bránu nacpal Hlinka a najetý Piskáček jeho přihrávku bez váhání poslal do sítě.

Deset minut gólman Šindelář nemohl vychladnout. Po Krejčíkově dělovce ho v páté minutě zachránila tyčka a vzápětí zpacifikoval průnik Simona. Sparta měla v úvodu větší šťávu a lepší pohyb, Klimek se v osmé minutě prosmýkl mezi beky, ale jeho střela minula cíl. Na druhý gól sparťané spotřebovali spoustu šancí. Šindelář vychytal ještě i Formanovu dorážku a nereagoval až na vychytralou ránu Tona, který se technicky prosadil zpoza obránce.

Proti záplavě hostujících příležitostí byl výpad Huny, který se zapletl v kličkách před brankou, kapkou v moři. Domácí ale nakoplo zaváhání Pöpperleho. Ten nestihl včas odehrát odražený kotouč od zadního hrazení a Němec to potrestal kontaktním gólem.

Povzbuzené Vítkovice z chvilkového nadšení vytěžily i vyrovnání. Szturc si v závěru první dvacetiminutovky mazácky odstavil Krejčíka a blafákem si vychutnal i Pöpperleho. Jenomže gól do šatny s hosty nic neudělal. Ton na něj naopak odpověděl hned ve 34. sekundě druhé části, kdy si neméně zručně bekhendem podal Šindeláře.

Sparta znovu získala kontrolu na skóre i děním na ledě. Když ji navíc domácí v půli utkání nabídli 43 sekund přesilovky pět na tři, čtvrtým gólem za ni 'poděkoval' Hlinka, který z brankoviště propasíroval kotouč za záda Šindeláře.

Utahané Vítkovice navzdory velkému úsilí těžce dolovaly síly pro zvrat. Hosté byli i v třetí části nebezpečnější, Rachůnek dvě slibné možnosti nevyužil, ale špatně obsazený Pech už svou ránu z mezikruží umístil přesně k tyči. Němec pak ještě pohotovým bekhendovým blafákem zkorigoval porážku třetím gólem, ale drama se nekonalo. Vítkovice promrhaly dvouminutovou přesilovku, a tak Sparta v pohodě i v krátké domácí power play dokráčela k výhře.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. E. Němec (Kolouch, R. Stehlík), 20. Szturc (J. Káňa, Šedivý), 54. E. Němec (Vandas, Kolouch) - 3. Piskáček (P. Ton, J. Hlinka), 14. P. Ton (J. Hlinka), 21. P. Ton (Rolinek, J. Hlinka), 30. J. Hlinka (P. Ton, Pilař), 50. Pech (Krejčík). Rozhodčí: Souček, Šindler - Charvát, Zavřel. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:2. Diváci: 9320. Stav série: 1:3.
Vítkovice: Šindelář - Dudáš, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář - J. Káňa I, Szturc, Šedivý - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, Valčák, Pastor - Vandas, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Kubát, Hrbas - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: