Hlavní obsah

Po ostudě v sezóně musíme extraligu zachránit, burcuje chomutovský David Hruška

Chomutov

Zkušený útočník David Hruška byl nejproduktivnějším hráčem chomutovských hokejistů po základní části i skupině play out v extralize. Ani jeho devatenáct gólů ale nepomohlo Pirátům k lepší bilanci, než bylo poslední místo v tabulce s neuvěřitelně nízkým počtem získaných bodů. Dlouhodobá část sezóny pro nejslabší extraligový celek skončila a tým se pokusí napravit si pošramocenou reputaci alespoň v baráži o udržení. „Bude to stoprocentně těžší, než loni, ale musíme prolínací soutěž zvládnout,“ burcuje Hruška.

Foto: Právo

Chomutovský útočník David Hruška.

Článek

Chomutovští hokejisté zakončili základní část i skupinu play-out v extralize na čtrnácté příčce tabulky. Soupeři si s vámi často dělali, co chtěli. Jak to berete?

Sezóna byla od začátku extraligy až do posledního kola špatná. Místy z naší strany doslova ostudná podle toho, co jsme předváděli. Nenašel by se na ní ani jeden světlý moment.

Čemu roli extraligového outsidera přičítáte?

Měli jsme hodně zraněných. Nemohli jsme se připravovat v kompletní sestavě. Postupně se někteří marodi vracejí a doufejme, že budou v pořádku. Ale teď už s tím, co bylo, nic neuděláme. Musíme hodit nezdary za hlavu.

Ve středu vstupujete do baráže o udržení. S jakými pocity začnete bojovat o uchování extraligové existence?

Na baráž se nikdo z extraligy netěší. Ale bohužel ji musíme absolvovat a jediným cílem je ligu zachránit.

A co strach z případného neúspěchu?

O strachu bych nehovořil. Věřím, že ho nemáme. Jdeme do baráže s pokorou a vědomím, že je potřeba hrát lépe, než doteď. Složení soupeřů je skoro stejné jako loni - tedy Mladá Boleslav, Olomouc a letos Kladno místo dřívějšího Liberce. Rozdáme si to o dvě místa, půjde o všechno. Bude to stoprocentně těžší než loni, ale musíme soutěž zvládnout.

Co říkáte na rozlosování?

Začínáme doma s Olomoucí, což by mohl být dobrý rozjezd. Snad se první zápas pro nás stane výhodou, abychom se odpíchli k vítězstvím.

Reklama

Související témata: