Hlavní obsah

Brno - Plzeň 4:3 PPStav série 4:2Brno využilo první mečbol k vyřazení obhájců titulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Zohorna 1 : 0
23. Indrák 1 : 1
25. Petruška 1 : 2
27. Němec 2 : 2
31. Lev 2 : 3
44. J. Svoboda 3 : 3
65. Zohorna 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna jsou čtvrtým semifinalistou extraligy. V šestém zápase série Kometa porazila úřadujícího šampiona z Plzně 4:3 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil v čase 64:19 Hynek Zohorna. Celou sérii Brno vyhrálo 4:2, jeho soupeřem v boji o finále bude pražská Sparta. Už nyní je tak jisté, že jméno nového mistra extraligy se bude měnit posedmé za sebou. Naposledy obhájila titul Sparta v roce 2007.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hynek Zohorna z Brna se raduje z prvního gólu. Vlevo je jeho spoluhráč Adam Raška.

Článek

Kometa sice měla lepší vstup do zápasu, ovšem Plzeň ve druhé třetině v rozmezí necelých osmi minut třemi góly otočila stav, k vítězství ji to ale nestačilo. Brno ve třetí části vyrovnalo a poté v prodloužení rozhodlo o postupu do semifinále.

Kometa vsadila na stejné složení formací jako v posledním vítězném duelu. Kouč Plzně Milan Razým naopak při absenci nemocného Dudy přeházel všechny čtyři útočné řady.

Brňanům dopomohly k úvodnímu drtivému tlaku dvě přesilové hry, ve kterých ale převahu gólově nezúročili. Plzeň postupně srovnala krok, do vyložené šance ji domácí zadáci nepustili a střely ze střední vzdálenosti kryl brankář Čiliak.

Kometa se dostávala častěji k zakončení. Brankář Machovský byl dlouho nepropustný. Až v 17. minutě při signalizované výhodě udržel puk dravý domácí útočník Raška, přes Žižku se dostal kotouč k nekrytému Zohornovi, který překonal Machovského.

Indiáni přidali na agresivitě

Ve zcela jiné roli se představili Indiáni ve druhé třetině. Do svého herního rejstříku přidali agresivitu v prostoru před brankou, důrazné napadání soupeře hned po ztrátě kotouče. Kometu taktika zaskočila a tlaku protivníka nestačila odolávat. V rozmezí 139 sekund Plzeň góly Indráka a Petrušky otočila výsledek. Kometě se podařilo vyrovnat při přesilovce pět na tři, kdy našel Hruška volného nejproduktivnějšího hráče Brna Němce. Ovšem i Plzeň ukázala, že dokáže využít početní výhodu, když Lev protlačil přes Čiliaka kotouč za brankovou čáru.

Brňané v úvodu třetí třetiny přestáli oslabení a ve 44. minutě Jakub Svoboda tečoval Čermákovu střelu z úhlu a srovnal skóre. Čtyři minuty před koncem při přesilovce uchránila po Němcově střele brankáře Machovského jen tyčka.

V prodloužení se po chybě Plzně v rozehrávce dostal ke kotouči Koreis a po jeho přihrávce si Zohorna položil Machovského a blafákem vstřelil postupový gól.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 4:3 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. H. Zohorna (Žižka, Raška), 27. V. Němec (J. Hruška, Kempný), 44. Jakub Svoboda (Čermák, Jan Hanzlík), 65. H. Zohorna (Koreis) - 23. Indrák, 25. Petruška (Indrák, T. Sýkora), 31. Lev (Kašpařík, J. Jeřábek). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Kratěna, Martin Straka, Schleiss - Indrák, Lev, Pletka - Holec, Kašpařík, Vlasák - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule - od 21. min. Petruška. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata: