Hlavní obsah

Oslepená Sparta. Dali jsme jim lekci, jásal brněnský kouč Kýhos

Praha

Brutální produktivita Komety rozhodla první semifinálový zápas na pražském ledě. Sparta složitě kombinovala, šance však nemilosrdně proměňovali hokejisté Brna, kteří byli na nejlepší tým základní části skvěle nachystaní. Pět gólů v domácí síti mluví za všechno.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fanoušci Komety Brno měli důvod k radosti.

Článek
Fotogalerie

„Věděli jsme, že když bychom nechali dát Spartu první gól, tak se ta mašina rozjede. Nás ale skvěle podržel Čiliak," chválil brankáře obránce Jan Hanzlík.

Sparta před měsícem porazila v základní části Kometu 7:0, ovšem tentokrát narazila na pevný val, zezadu jištěný spolehlivým slovenským gólmanem. „Místo jednoduchosti jsme moc vymýšleli," štvalo Lukáše Pecha. „Porazili jsme se vlastně sami. Nedokázali jsme na vývoj zápasu zareagovat, nemělo to vůbec šťávu," tvrdil i kapitán Sparty Tomáš Rolinek.

„Prostě jsme Brnu výhru darovali," dodal kouč Josef Jandač, který prý před utkáním omylem podepsal zápis v kolonce trenéra hostů. „Asi byl nervózní, nebo chce trénovat Kometu," vtipkoval její kouč Vladimír Kýhos.

Probuzení brněnských střelců

Brněnskou taktiku totiž umocnily sparťanské chyby - Kubát namazal soupeři do přečíslení, které precizně zakončili Pivko se střelcem Zohornou. „První a třetí třetinu to bylo z naší strany fajn. Ve druhé si sparťané vytvořili velký tlak, ale podržel nás Čilo, a na tabuli svítí 2:5, to je hlavní," líčil Jozef Kováčik, autor vítězného brněnského gólu, který ještě inkasoval tvrdou ránu pukem do hlavy. „Naštěstí mířila za ucho. Kdyby šla níž, asi by bylo po mně," řekl po zápase už vysmátý slovenský hokejista.

Brno totiž vidělo, že Spartu jde rozhodit. „Dali jsme jim lekci z efektivity. Po celou sezónu jsem doufal, že střelci jako Zohorna se probudí zrovna v play off. A ono se to zatím tak nějak vyplňuje," popichoval soupeře Kýhos.

Nedá se ale moc čekat, že Sparta si nechá stejný vývoj utkání vnutit i ve čtvrtek. „Musí přidat i jiní hráči než první pětka. Je potřeba zlepšit úplně všechno. Nemůžu klukům upřít snahu, ale tohle nebyl pravý výkon pro play off," štvalo Jandače. „Budeme se cpát do brány jako ve čtvrtfinále s Vítkovicemi," vyzýval Pech.

Hráčům Komety se však muselo usínat dobře. „Jsme klidnější. Splnili jsme, co jsme chtěli. Ve čtvrtek budeme hrát stejně. Domácí budou nervóznější, protože jsou si vědomi, že jet do Brna za stavu 0:2, by bylo hodně těžké," tvrdil Kýhos. Na tahu je tedy Sparta.

Který tým postoupí do finále hokejové extraligy?
Sparta Praha
38,9 %
Kometa Brno
61,1 %
Celkem hlasovalo 17814 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice