Hlavní obsah

Patera zařídil dva body Kladnu. Ale pořád je to málo, uvědomuje si kapitán

Chomutov

Jako správný kapitán a tahoun mužstva se projevil nejstarší kladenský hráč Pavel Patera v zápase 5. kola baráže o hokejovou extraligu na ledě Chomutova. Těsně po začátku nastaveného času vstřelil vítězný gól svého týmu a Kladno tak bralo dva body za výhru 1:0 v prodloužení. Nic to však nemění na kladenském postavení na čtvrtém místě skupiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Kladna slaví, (zleva) Marek Černošek, Jiří Kuchler a Pavel Patera.

Článek

Po vítězství jste se emotivně radoval, což bylo nejspíš znamením, že úspěšnému výsledku přikládáte velký význam. Jaké máte pocity?

Jelikož k radování nebylo během sezóny ani v baráži moc příležitostí, bereme i dva body. Ale z celkového pohledu, kdy potřebujeme dohánět manko, je to málo. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát za tři body, protože každý vidí, jaká je naše situace v tabulce. Mohli jsme zápas rozhodnout už dříve, když jsme netrefili půlku prázdné branky. Ale Chomutov hrál taky dobře a nevím, jestli bychom si plný bodový zisk zasloužili.

Jak byste popsal svůj vítězný gól?

Věděli jsme, že jdeme do prodloužení se sedmivteřinovou přesilovkou. A že máme šanci ve čtyřech proti třem něco vymyslet. Nakonec se nám povedlo mojí střelou proměnit přečíslení tři na dva. A jsem rád, že to tam spadlo.

Je první výhra v baráži vzpruhou?

V soutěži jde o strašně moc. Po celý zápas v Chomutově nás držel brankář Honza Chábera, takže vydřené body patři i jemu za vynikající výkon. Pořád ale máme jen první vítězství v baráži, což pochopitelně zdaleka ani trochu nestačí na záchranu extraligy.

Co očekáváte od nedělní bitvy s Olomoucí?

Příspěvek z Chomutova je jen první vlaštovkou. Musíme to v neděli potvrdit. A pokud urveme tři body, měl by to být odrazový můstek k lepším výkonům a hlavně výsledkům.

Zajímáte se o to, jak vaše snažení prožívá majitel klubu Jaromír Jágr?

Co může říkat, když jsme v baráži poslední? (hořký úsměv). Pokud vím, tak je na dálku v kontaktu především s vedením a trenéry, kteří nám to tlumočí.

Reklama

Související témata: