Hlavní obsah

Brno - Zlín 1:4Stav série 0:3Zlín bídný start nezničil, už v úterý může slavit historicky druhý titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Pivko 1 : 0
15. Čech 1 : 1
23. Zámorský 1 : 2
35. Köhler 1 : 3
60. Čech 1 : 4
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Titul je blízko! Už v úterý můžou hokejisté Zlína odjíždět z Brna s mistrovským pohárem. Poprvé ve finálové sérii museli otáčet nepříznivě se vyvíjející zápas, ale zvládli to a na zápasy vedou už 3:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Zlína Petr Holík oslavuje se spoluhráči gól Beranů proti Kometě.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy skórovaly hned ze své první šance. Rozdíl byl v tom, že domácí to stihli už po patnácti sekundách, hosté potřebovali téměř patnáct minut.

Odčarovat Libor Kašíka po třech nulách proti Kometě z posledních tří zápasů se blesku rychle povedlo Liboru Pivkovi, jenž vystihl nahrávku Petra Zámorského. „Viděl jsem, jak se Zámora rozjíždí, tušil jsem, kam může nahrát. Naštěstí mi to dal pěkně," pochvaloval si Pivko nechtěnou asistenci zlínského beka. Teprve jubilejní sedmdesátá střela Brňanů ve finále byla gólová.

První trefa ve finálové sérii v kombinaci s napěchovanou halou hnala Kometu do dalšího, místy drtivého, náporu. Jenže Kašík pokračoval ve výkonech ze dvou zlínských zápasů.

„První gól hru dost ovlivnil, Kometa nás přebruslovala, hrála ve velkém tempu, ale říkali jsme si, že to těžko vydrží celý zápas," správně odhadoval zlínský útočník Bedřich Köhler.

Výborný Kašík zdramatizování nepřipustil

Už vyrovnání z dorážky Filipa Čecha brněnský kotel zchladilo a Čermákem smolně tečovaná střela Zámorského v úvodu druhé třetiny vrátila hosty zpět do sedla. „Měli jsme tlak, spoustu šancí. Jenže oni dali ze čtyř střel dva góly," posteskl si kapitán Komety Leoš Čermák.

Domácích už rázem nebyl plný led a Zlín se vrátil k hokeji z úvodních dvou zápasů. „Situace před oběma brankami jsme zvládali lépe. Před Kášou jsme puky zametali a u branky soupeře dávali góly," srovnával Köhler, jenž sám předvedl zlínský předbrankový um při třetím gólu, kdy ho neuhlídal Koreis.

Domácí, do jejichž sestavy se vrátil rychle uzdravený obránce Jan Hanzlík, se v závěru nastěhovali do útočného pásma, už tři minuty před koncem stáhl brněnský kouč Kýhos gólmana Čiliaka na střídačku a odstartoval power play. Jenže obětavá hra Zlína v čele s výborným Kašíkem už zdramatizovaní zápasu nedopustila, naopak Čech zvýšil na 4:1.

Zlín vyhrál v play off už sedmý zápas za sebou, a pokud zvládne i úterní partii, podruhé v historii a po deseti letech město zaplaví modro-žlutá mistrovská radost.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas
HC Kometa Brno - PSG Zlín 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Pivko - 15. F. Čech (Zámorský, Holík), 23. Zámorský (F. Čech, Holík), 35. Köhler (Balaštík, Leška), 60. F. Čech (Čajánek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Žižka, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa - H. Zohorna, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Vondráček, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Stav série: 0:3.
Uzavřou hokejisté Zlína extraligové finále už ve čtvrtém zápase?
ano
65,7 %
ne
34,3 %
Celkem hlasovalo 5538 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice