Hlavní obsah

Slavia ztrácí své opory! V klubu končí pět útočníků i kapitán Kadlec

S pořádně pozměněným hráčským kádrem půjdou do další sezóny hokejisté pražské Slavie. Sešívaní v pondělí na svých oficiálních stránkách oznámili, že v klubu končí dosavadní kapitán Petr Kadlec, který byl u dvou titulů v letech 2003 a 2008. Sedmatřicetiletý obránce byl slávistickou ikonou. V klubu působil nepřetržitě od roku 1995, jen v sezóně 1999/2000 hostoval v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Kadlec (vpravo), slávistická ikona a dosavadní kapitán, už v klubu pokračovat nebude.

Článek

Ve Slavii nebudou v nadcházejícím ročníku pokračovat ani útočníci Petr Jelínek, Lukáš Krenželok, Vladimír Růžička mladší, Dávid Skokan a Lukáš Žejdl.

"Se všemi jsme jednali o nových smlouvách, ale rozhodli se pokračovat jinde. Mrzí nás to, ale nejdůležitější pro nás je, aby v klubu působili hráči, kteří o to mají opravdu zájem a budou bojovat za Slavii," uvedl člen představenstva klubu Vladimír Pitter.

Do Slavie se naopak vrací útočníci Tomáš Micka, který v právě skončené sezóně hostoval v Karlových Varech, a Miloslav Čermák, jenž působil v prvoligových Litoměřicích, kde se v tomto ročníku stal druhým nejlepším střelcem celé soutěže.

Červenobílí zároveň plánují, že do letní přípravy, která začíná 5. května, se zapojí i kluboví odchovanci, kteří působili v juniorském týmu.

Jak si povedou hokejisté pražské Slavie v příštím extraligovém ročníku?
Postoupí přímo do play off
8,1 %
Zajistí si účast v předkole play off
16,1 %
Budou hrát skupinu o udržení
75,8 %
Celkem hlasovalo 11561 čtenářů.

Reklama