Hlavní obsah

Majitelem hokejové Slavie bude Pitter, koupí akcie od Benýška

Praha
Aktualizováno

Novým většinovým vlastníkem hokejové Slavie bude Vladimír Pitter, který odkoupí po uplatnění předkupního práva 69,9 procenta akcí od Richarda Benýška a bude jich mít 99,9 procenta. Uvedl to server Aktuálně.cz. Benýšek nabídl svůj podíl k prodeji před dvěma měsíci v reakci na vyhrocenou situaci, kterou rozdmýchal odchod trenéra a zároveň sportovního manažera Vladimíra Růžičky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté pražské Slavie mají nového majitele

Článek

"Využil jsem předkupní právo. Začíná proces, ve kterém se s panem Benýškem dohodneme na převodu jeho podílu 69,9 procenta akcií. Na jeho konci budu většinový majitel klubu," řekl serveru Pitter. Zbylý podíl v klubu vlastní občanské sdružení SK Slavia Praha.

"Je pravda, že pan Pitter využil své právo. Více bych to nechtěl komentovat," řekl Benýšek. Podle svých slov předtím, než se rozhodl zbavit svých akcí, chtěl uhradit všechny závazky, aby po něm zůstal ve Slavii čistý stůl.

Uhrazení dlužných výplat hráčům Slavie potvrdila před necelým týdnem Česká asociace hokejistů (CAIHP), na kterou se na přelomu roku obrátil jménem hráčů útočník Jaroslav Bednář. Bylo tak také ukončeno řízení smírčí komise Českého svazu ledního hokeje.

Benýšek a jeho bratr Ladislav v dubnu rezignovali na funkce v představenstvu klubu, ale Richard Benýšek se do něj vzápětí vrátil. Zůstane do doby, než se akcie na Pittera převedou.

"Stanovy říkají, že smlouvu musejí podepisovat minimálně dva členové představenstva, a v představenstvu Slavie jsem v tuto chvíli pouze já a pan Benýšek. On už od řízení Slavie v podstatě ustoupil a stáhl se do ústraní," uvedl Pitter. "Řízení klubu, jeho obchodní, marketingovou a sportovní část, už vedu pouze já," dodal.

Pitter uvedl, že Benýšek je v představenstvu jako zástupce společnosti Bestsport, která je generálním partnerem Slavie a provozuje O2 arenu, kde tým hraje. To ale Benýšek popřel.

"Členem představenstva budu jen nezbytnou dobu, než proběhne celý proces převodu akcií," uvedl Benýšek v prohlášení pro ČTK.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec