Hlavní obsah

Jako bychom se vrátili o dvacet let zpět, kroutil hlavou Francouz

Praha

Hokejisté Litvínova se až do úterního dohrávaného utkání 8. kola Tipsport extraligy mohli pyšnit nejlepší obranou v soutěži. Duel v O2 areně proti Slavii se jim ale nevydařil. Přestože v 11. minutě vedli 3:0, nakonec prohráli 3:6. Brankář Pavel Francouz tak poprvé v sezoně inkasoval více než čtyři góly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovský brankář Pavel Francouz.

Článek

"Výborný vstup do utkání nám paradoxně uškodil. Hráli jsme výborně deset minut, dali jsme tři góly z tří šancí a tím to pro nás skončilo. Polevili jsme, Slavia se zvedla a otočila to," řekl Francouz novinářům po utkání.

Za stavu 3:4 sice Severočeši opět přidali, vyrovnat se jim ale nepodařilo a naopak samo ještě inkasovali. "Asi jsme urazili štěstí. Dopředu jsme nic nevymysleli a naopak nám tak padali až směšné góly," poukázal reprezentační gólman například na moment, kdy dostal branku po odrazu puku od brusle Jakuba Sklenáře po předešlé nevydařené střele.

I po rychle inkasovaných gólech ve druhé třetině ale Francouz věřil, že jeho tým duel otočí. "Snažil jsem se zůstat pozitivní a nedělat si z toho velkou hlavu. Doufal jsem, že ještě srovnáme stav a zápas zdramatizujeme. I když jsme ale chtěli, nepodařilo se nám to," litovala litvínovská jednička.

Vlastní laxností jsme zápas ztratili, zlobil se Francouz

Verva se až do dnešního dne pyšnila nejlepší obranou a Francouz měl nejlepší procentuální úspěšnost. "Připadalo mi to, jako kdyby se Litvínov vrátil o dvacet let zpátky. Takové zápasy se hrály. Letos jsme tohle ještě nezažili a já doufám, že nezažijeme. Je to tragédie, ztratili jsme tři body, což mě mrzí," uvedl Francouz.

V sezóně přitom Litvínov podobný zápas již odehrál. V Mladé Boleslavi vedl 3:1 a domácí dokázali vyrovnat na 3:3. Tehdy však obránce Gula čtrnáct sekund před koncem rozhodl o výhře Vervy 4:3. "Doufal jsem, že už z toho si vezmeme ponaučení, ale očividně se to nestalo. Vlastní laxností jsme dnes zápas ztratili," dodal Francouz.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články