Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 2:3Olomouci se venku daří, vyhrála i v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Matai 0 : 1
33. Rác 0 : 2
34. Vachovec 1 : 2
50. Duda 2 : 2
55. Marosz 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů podlehli v nedělním 26. kole extraligy doma Olomouci 2:3 a připsali si pátou porážku z posledních šesti zápasů. V 55. minutě rozhodl Rostislav Marosz, který si celkem připsal v utkání tři body za gól a dvě asistence. Olomouc venku vyhrála šestý z posledních sedmi duelů.

Článek

Karlovy Vary přivítaly Olomouc, od které v roce 1997 získaly licenci na nejvyšší soutěž, vůbec poprvé ve své extraligové historii. Během úvodní třetiny byli aktivnější hosté a domácí zaostávali. Zejména první formace Olomouce si vytvářela soustavný tlak v obranném pásmu Energie. V 19. minutě chyboval na modré čáře Sičák, Matai z dorážky po Maroszově střele otevřel střelou ze vzduchu skóre.

Ve stejném duchu probíhalo i druhé dějství, přesto i domácí si vytvořili brankovou příležitost. Po přečíslení dvou na jednoho výborně zasáhl Trvaj proti dorážce Davida Hrušky. Na dvoubrankový rozdíl hosté odskočili ve 33. minutě. Při Balánově vyloučení po Cibákově nahrávce Cibáka zasunul puk za bezmocného Závorku Rác.

Za 105 vteřin se radovali také domácí, když přihrávku Skuhravého zužitkoval před brankovištěm Vachovec. Branka Západočechy povzbudila a ve 35. minutě mohlo být srovnáno. Před Trvajovou brankou zůstal zcela osamocený David Hruška a trefil tyč, což potvrdil i videorozhodčí. Zvýšenou aktivitou v závěru druhé třetiny si domácí vynutili dvě přesilové hry, ale neprosadili se.

Olomouc velice dobře střežila střední pásmo a Energii nepouštěla do větších příležitostí ani v závěrečné třetině. V 50. minutě se ale domácí dočkali vyrovnání při Skrbkově vyloučení. Dudovo nahození z úhlu si srazil do vlastní branky Majeský. Z výhry se ale radovali hosté, když Marosz zblízka z dorážky prostřelil Závorku.

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 34. Vachovec (Skuhravý, V. Tomeček), 50. Duda (Balán) - 19. Matai (Marosz, Vyrůbalík), 33. Rác (Cibák, Marosz), 55. Marosz (Cibák, Rác). Rozhodčí: Šindler, Smitka - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 2833.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, Deyl, Redlihs - D. Hruška, Balán, Duda - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, R. Hruška, Štals - Flek, Kverka ml., Heizer. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, Řípa. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: