Hlavní obsah

Zlín se nechce smířit s odstupným za Balaštíka

ZLÍN/PRAHA

Hokejový Zlín se nechce smířit s částkou za odchod svého kanonýra Jaroslava Balaštíka do NHL. Balaštík podepsal roční smlouvu s týmem Columbus Blue Jackets a Zlín za něj podle nové smlouvy mezi NHL a Mezinárodní hokejovou federací (IIHF) může získat maximálně 200 000 dolarů (4,8 miliónu korun). To se pochopitelně zdá klubu málo.

Článek

"Před sezónou jsme mohli Balaštíka uvolnit do Omsku za 450 000 dolarů a neudělali jsme to," řekl pro ČTK tiskový mluvčí klubu Přemysl Vícha. Zlínští zvažují další postup, který konzultují i s právníky.

Existuje možnost, že nastalou situaci budou řešit i soudní cestou. "To však nechci předjímat. V úvahu přichází i jednání s Columbusem," uvedl Vícha, podle nějž nechce klub Balaštíkovi v odchodu bránit. "Ekonomická stránka je však jasná," řekl tiskový mluvčí. Balaštík podepsal smlouvu s Columbusem v pátek.

Podobně jako vedení Zlína se hodlá zachovat i generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý, který také považuje novou smlouvu o odchodech evropských hráčů do zámoří za nevýhodnou a nechce se jí podvolit. Pardubičtí za těchto okolností nechtějí uvolnit Petra Průchu do New Yorku Rangers a také zvažují právní kroky.

Reklama

Související témata: