Hlavní obsah

Dvakrát vedli, ale mají jen bod. Zlomila nás vlastní přesilovka, mínil olomoucký gólman Vošvrda

Olomouc

Olomoučtí hokejisté potřebovali po třinácti porážkách už zabrat. V duelu s Plzní to vypadalo, že se jim to konečně podaří. Dvakrát vedli, ale nakonec prohráli po samostatných nájezdech 2:3. Bod ale nakonec brali. Lví podíl na něm měl gólman Tomáš Vošvrda, a to přesto, že při dvou nájezdech ze tří kapituloval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Olomouce Tomáš Vošvrda

Článek

„Zlomová byla naše nepovedená, dlouhá přesilovka pět na tři v závěru druhé třetiny. Plzeňští nám puk třikrát vysypali přes celé hřiště a my se v ní tak k ničemu nedostali," měl jasno Vošvrda o tom, co rozhodlo.

„Když jsme dali první gól, částečně nám to uškodilo. Začali jsme zbytečně lítat, chtěli dát za každou cenu hned další a nebyli jsme už tolik kompaktní jako předtím. Nic se ale nedělo. Šlo se dál. Jenže pak přišla ta nešťastná přesilovka. Kdybychom přidali druhý gól a Plzni tak odskočili o dva, bylo by to asi jiné," přemítal gólman, nad jehož startem se kvůli viróze vznášel otazník.

„O tom, že bych nenastoupil, jsem vůbec nepřemýšlel. Necítil jsem se sice dobře, ale když jsem se vzbudil, dal jsem si čaj, citrón a nějak jsem to zvládl. Jen se mi trochu hůře dýchalo a to je celé. Mrzí ale ta porážka. Na druhé straně je však dobře, že máme alespoň ten bod. Po třinácti porážkách je zlatý. Potřebujeme jich sice více, ale psychická vzpruha by to pro nás měla být. Snad nám to pomůže. Teď se totiž musíme perfektně nachystat na play-out. Tam to bude pořádná řežba," zakončil strážce olomoucké svatyně.

Reklama

Související témata: