Hlavní obsah

Kašpariáda! V Pardubicích jsme měli prohrát a to se taky stalo, soptil kouč Vítkovic Svozil

Pardubice

Přišel na tiskovou konferenci po zápase, který rozhodl o konci sezóny jeho týmu. Na první pohled působil trenér Vítkovic Ladislav Svozil klidným a smířlivým dojmem. Jenže když si vzal slovo, aby zhodnotil čtvrté utkání série s Pardubicemi, které jeho svěřenci prohráli 0:5, hned bylo patrné, jak to v něm vře. Přímo to sice nepřiznal, s vedením duelu ze strany hlavních rozhodčích Fraňa se Svobodou však byl hrubě nespokojen.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Vítkovic Ladislav Svozil.

Článek

Svůj verdikt začal Svozil pochvalou hráčům, že první třetina skončila bezbrankovým stavem. „Věděli jsme, že když budeme s domácími hrát déle 0:0, budou nervóznější. Víc než my, protože my jsme neměli co ztratit. Měli jsme tu prohrát a to se taky stalo," řekl šestapadesátiletý kouč.

Vítkovice poprvé kapitulovaly ve 23. minutě v oslabení, když si odpykávaly trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Přesně o čtyři minuty později zužitkovaly Pardubice další přesilovku po faulu vysokou holí obránce Štencla. „Stále jsme hráli v oslabení, a když se Pardubice po dvou gólech z přesilovek dostaly do vedení, už jsme neměli šanci," soudil Svozil.

„Nějaká kosmetická změna (ve stylu řízení zápasu ze strany sudích), když jsme za stavu 3:0, 4:0 nebo 5:0 dostali přesilovky my, to už je kašpariáda! To už nejde nic," kritizoval Svozil, ale záměrně nebyl adresný, aby se tak neprovinil pravidlu, že za hodnocení výkonu arbitrů v den zápasu následuje pokuta.

Svozil: Nebudu panu Řezníčkovi platit pokutu

Na přímý dotaz, jestli cítí, že rozhodčí Pardubicím pomáhali, okamžitě odvětil. „Nebudu panu Řezníčkovi (řediteli extraligy) platit pokutu. To je moje odpověď," řekl Svozil a s přáním pěkného večeru, aniž by podal svému protějškovi Miloši Říhovi mladšímu ruku, opustil sál.

Možná i proto, že nesouhlasil s částí Říhova hodnocení nedělního klání. „Soupeř už byl po druhém obdrženém gólu přemotivovaný. Hodně to otevřeli a hráli nečistě," říkal pardubický asistent trenéra, a když Svozil jeho slova poslouchal, ironicky se smál.

„Jinak ale nezbývá než domácím gratulovat, byli v dnešním utkání lepší. My si celou sérii prohráli druhým domácím zápasem. Pod dojmem úvodní výhry 8:2 jsme zase nastoupili laxně a prohráli. Bylo vidět, že Pardubice doma za tím šly víc, než když jsme hráli doma my v Porubě," je přesvědčený Svozil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec