Hlavní obsah

Okál se dodatečnému trestu vyhne

Praha

Zlínský hokejový útočník Zdeněk Okál nedostal dodatečný trest od extraligové disciplinární komise za zákrok na útočníka Komety Jana Hrušku. Kontroverzní moment se odehrál ve čtvrtečním druhém utkání čtvrtfinálové série. Okál srazil Hrušku ve 47. minutě, kdy jej zasáhl ramenem do hlavy a byl vyloučen na pět minut a do konce střetnutí za nedovolené bránění.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zlínský útočník Zdeněk Okál (vpravo) bojuje o puk s obráncem Komety Janem Hanzlíkem ve druhém čtvrtfinálovém duelu play off extraligy.

Článek

„Hráč se střetl s protihráčem, který nebyl v držení kotouče. Přestože při tom došlo ke zranění protihráče, jednalo se o nezaviněnou a necílenou srážku. Hráč před střetem soustředil pozornost na kotouč rozehraný z obranného pásma a nestačil tak zareagovat na prudkou a náhlou změnu jízdy protihráče," vysvětlil své rozhodnutí předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Série hraná na čtyři vítězné zápasy pokračuje za stavu 1:1 v neděli ve Zlíně. Kometa právě při Okálově vyloučení získala ve 47. minutě díky trefě Petra Tona vedení 2:1 a nakonec vyhrála 4:2. Odpověděla tak na středeční porážku z úvodního utkání 2:3 v prodloužení, o které rozhodl právě Okál.

Reklama