Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 4:1Stav série 2:0Litvínov o druhé výhře v sérii rozhodl ve třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Petružálek 1 : 0
20. Radil 1 : 1
47. Martynek 2 : 1
48. Petružálek 3 : 1
60. Ručinský 4 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve druhém čtvrtfinálovém zápase play off extraligy Pardubice 4:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:0. Dvěma brankami se na výhře Vervy podílel útočník Jakub Petružálek, tři body za gól a dvě asistence zaznamenal Martin Ručinský. Čtvrtfinále pokračuje v úterý a ve středu v Pardubicích.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Viktor Hübl před pardubickým brankářem Robertem Kristanem.

Článek

Po páteční porážce se v brance Východočechů místo Vejmelky objevil Kristan, který si hned v první minutě připsal tři zákroky. Verva začala ve velkém stylu a slovinský gólman hostů byl v permanenci.

Bezbrankový stav se změnil v sedmé minutě, kdy našel Ručinský volného Petružálka a Litvínov vedl. Druhá formace domácích duelu dominovala a v 10. minutě byla blízko druhému gólu, Kristan ale tlaku odolal. Neinkasoval ani při přesilové hře čtyři na tři dlouhé 53 sekund.

Francouze překonal Radil těsně před sirénou

Hosté ale dokázali v samotném závěru první třetiny ztrátu smazat. Starého nahození od mantinelu tečoval Radil a ukončil pardubické čekání na gól v soubojích s Litvínovem. Gólmani Severočechů kapitulovali po 184 minutách.

Vstřelená branka Pardubice povzbudila a ve druhé části měly několik možností dostat se do vedení. Litvínov si sice udržoval mírnou převahu, ale ve 30. minutě byl blízko gólu Sýkora. I díky Kubátově zákroku však svůj brejk ideálně nezakončil. Ve 35. minutě poté Radilova střela skončila na levé tyči Francouzovy branky.

Ve 42. minutě mohl domácím vrátit vedení Jurčík, Kristana však nepřekonal. Neujala se ani další přesilová hra Severočechů. Ve 47. minutě však pardubického brankáře překvapilo Martynkovo nahození a Litvínov vedl 2:1. O 80 sekund později se po další akci Ručinského prosadil podruhé v zápase Petružálek a Severočeši jasně mířili za druhou výhrou v sérii. Výsledek ještě dovršil 13 sekund před koncem při power play hostů do prázdné branky Ručinský.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Petružálek (Ručinský, Kubát), 47. Martynek (Trávníček, Gerhát), 48. Petružálek (Ručinský, R. Hanzl), 60. Ručinský (Trávníček) - 20. Radil (Starý). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Pardubice: Kristan - J. Zdráhal, Čáslava, Benák, Havlík, Kolafa, Ščotka, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Venkrbec - Radil, Nahodil, Starý - Gašparovič, Marcinko, Tybor - M. Špaček, Poulíček, Moučka. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín