Hlavní obsah

Českobudějovický Nouza: Baráž je sen, stát se může cokoliv

Již sedmá účast v baráži o extraligu čeká útočníka Tomáše Nouzu. Dvaatřicetiletý hokejista však do ní poprvé nezasáhne jako hráč Mladé Boleslavi, ale jako opora Českých Budějovic. Před rokem totiž poté, co Bruslařskému klubu pomohl k návratu mezi elitu, zamířil na jih Čech. I v dresu Motoru se mu ale povedlo zvládnout nástrahy prvoligového play off.

Foto: www.hcmotor.cz

Českobudějovický Tomáš Nouza

Článek

"Je to obrovská euforie. Před sezónou něco podobného nikdo nečekal," uvedl Nouza na webu českobudějovického klubu. "Samozřejmě, že jsme si dali nějaké cíle, které jsme postupně plnili. A tím, jak se sezóna vyvíjela, tak byly vyšší. V kabině jsme o tom pak pomalu začali mluvit, ale ne moc nahlas. Abychom to nezakřikli. To, že se baráž povedla, je splnění našeho obrovského snu," dodal.

České Budějovice obsadily druhé místo v základní části, v play off poté vyřadily Benátky nad Jizerou 4:2 na utkání a semifinálovou sérii ovládly nad Třebíčí v pěti zápasech. V baráži Jihočechy čeká Chomutov, Slavia a Olomouc.

"Do baráže určitě nejdeme jako favoriti. Pořád je to ale sport, jsme na vítězné vlně, máme nejlepší fanoušky a stát se může cokoliv," podotkl Nouza, který ocenil podporu diváků v Budvar areně.

V úterním zápase proti Třebíči bylo poprvé vyprodáno, ale fanoušci klub podporovali po celou sezonu. "Fanoušci jsou fantastičtí. V minulých zápasech k vyprodání chybělo asi 50 lidí, takže byl plný barák. Je to něco nádherného, co se tady děje, a jsem rád, že toho můžu být součástí," dodal Nouza.

Reklama

Související témata: