Hlavní obsah

Ať se Litvínov bojí, hecují soka Pardubice

Litvínov

Vyhráli zatím jeden čtvrtfinálový zápas ze čtyř, ale přesto si najednou troufají. Hokejistům Pardubic po středečním šťastném triumfu 3:2 v prodloužení výrazně stouplo sebevědomí. „Teď by se měl Litvínov bát,“ říká dokonce Tomáš Zohorna.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický útočník Petr Sýkora se raduje z gólu.

Článek

Byl to právě 27letý útočník, který Pardubicím minimálně do dneška prodloužil sezónu. Kdyby v nastavení při Petružálkově šanci nezaklekl v brankovišti, měl by už on sám i jeho spoluhráči dovolenou. „Litvínov má pořád mečboly, ale my nemáme moc co ztratit. Dáme do toho všechno a budeme se chtít vrátit na neděli do Pardubic," burcuje Zohorna.

Jedno vydařenější představení však nemusí ještě zdaleka nic znamenat. „Je pravda, že nás to trápí celou sezónu. Jeden zápas zahrajeme super a pak to nedokážeme udržet," tvrdí střelec středeční vítězné branky Tomáš Kaut. „Uvidíme, teď třeba přijde vítězná vlna, na kterou čekáme," dodává.

O osudu sérií play off mnohokrát rozhodují maličkosti. Hráč před prázdnou brankou zlomí hokejku a puk, který se klouže před čarou, za ni nedokáže dopravit. Zkušený obránce při rozehrávce najede bruslí do rýhy, upadne a nechá soupeře skórovat...

Francouzův superzákrok přišel vniveč

Takřka v každé sérii by se dal najít nějaký zlomový moment. Pardubice věří, že by to mohl být právě Kautův gól, před nímž litvínovský brankář Francouz parádně vychytal Radila a nadšeně svůj zákrok oslavil. „Cítil jsem se v tu chvíli jako hráč, který projel celé hřiště a dal gól. Bouchly ve mně emoce, ale bohužel nás to posunulo jen o pár vteřin v zápase, což je paradoxní," vykládá Pavel Francouz.

Všechny trumfy ovšem stále drží Litvínov. V obou domácích utkáních dominoval při celkovém skóre 8:1. Dnes opět hraje v důvěrně známém prostředí, kde dokáže soupeře dostat pod velký tlak. „Nesmíme si ale říkat, že jsme v relativním klidu. Chceme ten zápas urvat a posunout se dál. Musíme na Pardubice nastoupit jako oni na nás ve středu a dát jim najevo, že si výhru hodláme nechat doma," říká Francouz.

„Poslední krok je ale nejtěžší," snaží se zasít pochybnosti do hlav soupeřů pardubický Kaut. „Nám sice nezbývá nic jiného než zase vyhrát, ale výhoda by mohla být na naší straně..."

Jak dopadne pátý zápas série?
Litvínov zvítězí a sérii ukončí
62,1 %
Pardubice sérii ještě protáhnou
37,9 %
Celkem hlasovalo 1244 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice