Hlavní obsah

Brno - Zlín 5:0Stav série 4:3Hokejisté Brna ovládli rozhodující bitvu se Zlínem, v semifinále vyzvou Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Káňa 1 : 0
22. Koreis 2 : 0
31. Malec 3 : 0
39. Vondráček 4 : 0
54. Zohorna 5 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Zlínští hokejisté extraligový titul neobhájí. V rozhodujícím sedmém čtvrtfinálovém střetnutí play off prohráli na ledě Brna 0:5 a sezóna pro ně končí. Kometa rozhodla duel v druhé třetině, kdy třikrát skórovala. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose se stali posledním účastníkem semifinále, v němž vyzvou Litvínov. Druhou dvojici tvoří Třinec a Sparta.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Komety oslavují gól proti Zlínu. Vpravo je Vilém Burian z Brna, vedle něj Jakub Koreis.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Zlín nastoupil do rozhodujícího sedmého střetnutí beze změn, Kometa připravila hned dvě. Do její sestavy se vrátili uzdravení Jan Hruška, jenž se zařadil do elitní formace k Tonovi s Němcem, a také Hynek Zohorna.

První šanci si ve vyprodané brněnské aréně vypracovali hosté. Sedláček zblízka však ani nadvakrát neobelstil Čiliaka.

Neproměněná příležitost Berany mrzela. Hned vzápětí totiž udeřilo na druhé straně. Čermák vyhrál u mantinelu dva souboje, výborně načasoval přihrávku na Káňu, jenž k obrovské radosti domácího publika propálil brankáře Kašíka. A se Zlínskými mohlo být ještě hůř. Burian se řítil zcela sám na Kašíka, který vyjel z branky a útočníka Komety poslal nedovoleně k ledu. Následnou početní výhodu ale Kometa nevyužila. V polovině první třetiny se Zlínským naskytla možnost srovnat stav, čtyřminutovou přesilovku ovšem promarnili.

Tři brněnské údery v druhé třetině

Hráči Komety odjížděli do kabin spokojenější a náladu jim ještě vylepšil začátek prostřední dvacetiminutovky. Matějíček inkasoval dvě minuty za zdržování hry a Kometa početní výhodu využila. Ton vypálil a pohotový Koreis z dorážky podruhé překonal Kašíka.

Obhájce titulu se snažil vrátit zpět do zápasu. Leška se objevil zcela sám před Čiliakem, jenže prvního gólu v letošním play off se nedočkal. V polovině utkání tak udeřila opět Kometa. Burian se zbavil protihráče, mohl už sám zakončovat, místo toho ale naservíroval puk Malcovi a ten potřetí rozjásal brněnské fanoušky.

Zlínští se nevzdávali, jenže marně hledali návod, jak pokořit skvělého Čiliaka. Ten svoje umění předvedl zejména ve 36. minutě. Nejprve vyrazil Vlachovu dělovku z první a poradil si i s následnou dorážkou Holíka. Kometa hrála s chutí a těsně před druhou sirénou přidala čtvrtý zásah. Burian dostal přihrávku před branku, puk za Kašíkova záda sice nepropasíroval, dorážející Vondráček jej ale dopravil do klece.

Zohorna zpečetil postup

V závěrečné části se Berani snažili zápas zdramatizovat, Čiliak jim ale gól naděje nepovolil. Naopak postup Komety, která byla v zápase pohyblivější a agresivnější, stvrdil v 54. minutě po Dočekalově pasu Zohorna.

Brno narazí v boji o finále na Litvínov. Série startuje na ledě Vervy ve čtvrtek 26. března. V druhém semifinále se vítěz základní části z Třince střetne s pražskou Spartou. První zápas na hřišti Ocelářů je na programu v sobotu 28. března. O finalistech bude jasno nejdříve ve čtvrtek 2. dubna a nejpozději 8. dubna.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy, 7. zápas:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. J. Káňa II (L. Čermák), 22. Koreis (Ton, Hanzlík), 31. Malec (Burian, Koreis), 39. Vondráček (Burian), 54. H. Zohorna (Dočekal, Honejsek). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:3.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Hájek, Hanzlík, Kuboš, Malec - Vondráček, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Koreis, Burian - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Kašík - Matějíček, Žižka, Marušák, Valenta, Kotvan, A. Holík - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - J. Svoboda, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Program semifinále play off:
Semifinále:
Čtvrtek 26. března - 1. zápas:
18:15 HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno
Pátek 27. března - 2. zápas:
17:10 HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno (ČT Sport)
Sobota 28. března - 1. zápas:
15:00 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha
Neděle 29. března - 2. zápas:
17:20 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha (ČT Sport)
Pondělí 30. března - 3. zápas:
18:15 HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov (ČT Sport)
Úterý 31. března - 4. zápas:
17:20 HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov (ČT Sport)
Středa 1. dubna - 3. zápas:
18:15 HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec (ČT Sport)
Čtvrtek 2. dubna - 4. zápas:
18:15 HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec (ČT Sport)
Pátek 3. dubna - případný 5. zápas:
18:20 HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno (ČT Sport)
Sobota 4. dubna - případný 5. zápas:
16:15 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha (ČT Sport)
Neděle 5. dubna - případný 6. zápas:
18:20 HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov (ČT Sport)
Pondělí 6. dubna - případný 6. zápas:
18:15 HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec (ČT Sport)
Úterý 7. dubna - případný 7. zápas:
18:20 HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno (ČT Sport)
Středa 8. dubna - případný 7. zápas:
18:15 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha (ČT Sport)

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice