Hlavní obsah

Hokejisty Zlína bude dál trénovat Vlach

Hokejisty Zlína povede i nadále jako hlavní trenér Rostislav Vlach. Vedení loňského extraligového mistra se s ním krátce po skončení klubové sezony rozhodlo prodloužit smlouvu o další rok s opcí. Jednatel zlínského celku Patrik Kamas to řekl na dnešním neformálním setkání s novináři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér zlínských hokejistů Rostislav Vlach.

Článek

"Rozhodli jsme se, že bude pokračovat celý realizační tým," uvedl Kamas. S Vlachem u týmu zůstanou i asistenti Juraj Jurík a Richard Hrazdira, který má na starosti přípravu brankářů. "Zvládli jsme letos velmi těžké období. To bylo místo, které rozhodlo o soudržnosti celého realizačního týmu," poukázal Kamas na nevydařený vstup Zlína do soutěže.

Berani i přesto, že byli v polovině základní části poslední, nakonec postoupili přímo do čtvrtfinále play off. "Krize prověřila všechny. Když jste delší dobu u mužstva, potřebujete impulzy, úspěchy nebo krizi," řekl Kamas, který sezónu označil za náročnější než tu předešlou mistrovskou. "Řekne vám více o charakteru celého realizačního týmu. Trenéři to zvládli," podotkl.

Dvaapadesátiletý Vlach působí na střídačce Zlína od ročníku 2007/08, kdy na Nový rok nahradil Ernesta Bokroše a dokončil s mužstvem sezonu. Pak byl tři roky asistentem Zdeňka Venery a v roce 2011 se opět stal hlavním trenérem. Loni dovedl tým k druhému extraligovému titulu, letos hokejisté PSG vypadli ve čtvrtfinále play off s Kometou Brno.

"Měl jsem ještě roční opci. Bylo to spíš ze strany vedení, jestli ji uplatní. Tato sezona byla úplný opak té předchozí mistrovské. Ukázala nám, že se dá vyškrábat z téměř beznadějné situace. Jsem rád, že jsem tím prošel a poznal, jak se chová mužstvo v krizových situacích," řekl Vlach, o jehož služby měly zájem i jiné extraligové týmy. "Spíše to ale bylo v oblasti sondování situace," uvedl.

Reklama

Související témata: