Hlavní obsah

Slovenský obránce Sloboda se vrací do Vítkovic

Ostrava

Už třetí posilu pro příští ročník hokejové extraligy získaly Vítkovice Steel. Po brankáři Pavlu Kantorovi z hradeckého Mountfieldu a útočníkovi Stanislavu Balánovi z Karlových Varů, vyztuží defenzívu Ostravanů zadák Karol Sloboda.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Obránce Karol Sloboda v dresu slovenské reprezentace.

Článek

Zkušený bek se do Vítkovic vrací po sezóně strávené v ruském celku Lada Togliatti, který hraje Kontinentální hokejovou ligu (KHL). „Zažil jsem už lepší sezóny. Hlavním důvodem, proč se mi nedařilo podle mých představ, byla především nevyhovující komunikace s trenérem," popisoval Sloboda.

S návratem do Vítkovic proto ihned souhlasil. „V Togliatti mi skončila smlouva. Další angažmá jsem neřešil už kvůli rodině a hlavně také proto, že jsem měl a stále mám platný kontrakt ve Vítkovicích," vysvětlil pro klubový web návrat do Ostravy Sloboda.

Jednatřicetiletý obránce před odchodem do KHL odehrál ve Vítkovicích ve třech sezónách 160 zápasů, ve kterých nastřádal 13 gólů a 42 přihrávek. „Ve Vítkovicích jsem byl velmi spokojený, takže se vracím moc rád. Těším se na kluky v šatně, na fanoušky a také na lidi okolo vítkovického hokeje," svěřil se Sloboda.

Před odchodem do Ruska hrál slovenský zadák ve dvojici s Tomášem Kudělkou, který je na soupisce ostravského klubu, trenéři mu tak nemusejí hledat parťáka. „Už jsem mu psal, ať se na mě připraví (smích). Jaké bude složení obranných dvojic, ale záleží samozřejmě na trenérech. Ale s Tomášem jsme si rozuměli," řekl Sloboda, který si v Česku zahrál už v pěti extraligových týmech.

Reklama

Související témata: