Hlavní obsah

Trenér Venera míří do extraligové Olomouce

Olomouc
Aktualizováno

Sedmapadesátiletý Zdeněk Venera by se mohl stát novým koučem hokejistů Olomouce. Nahradit by měl o dva roky mladšího Petra Fialu, který Kohouty vedl od roku 2007. Klub s mužem, který v lednu skončil na lavičce Pardubic a vedl mj. i Zlín, Karlovy Vary a Kometu Brno, již jedná. Sport.cz a Právu to v úterý potvrdili sám Venera i generální manažer Hanáků Erik Fürst.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kouč Zdeněk Venera bude pravděpodobně v příští sezóně působit v Olomouci.

Článek

„Pan Venera je zkušený trenér a my bychom byli moc rádi, kdyby u nás působil. Smlouvu jsme s ním však zatím neuzavřeli a nejsme zdaleka ani na všem domluveni. Stát se tedy může cokoliv. Doufám ale, že najdeme společnou řeč," řekl Právu Fürst.

Jednání potvrdil i zkušený trenér. „Můj příchod do Olomouce je pravděpodobný. Nicméně, pořád řešíme různé detaily a tedy nic podepsaného nemám. Proto se k tomu nyní nebudu více vyjadřovat," uvedl Venera.

Fiala, jak dále informoval Fürst, bude od příští sezóny trénovat olomouckou juniorku a zároveň bude pro klub dělat skauting. Jan Tomajko, který realizační tým posílil před koncem play out, se vrací ke starším dorostencům.

Reklama

Související témata: