Hlavní obsah

Vítkovice si pojistily Húževku, Stehlík odchází

Ostrava

Jediným hráčem, který s jistotou opustí hokejové Vítkovice, je slovenský obránce Richard Stehlík, který má namířeno pravděpodobně do Komety Brno. Desátý celek nedávno skončené extraligy si naopak pojistil služby dalšího Slováka - Petera Húževky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítkovický útočník Peter Húževka (druhý zprava) a forvard Jiří Burger se radují z gólu proti pražské Spartě.

Článek

Udržet chce také nejlepší útočníky týmu Ondřeje Romana, Vladimíra Svačinu a Rostislava Olesze. O Svačinu usiluje aktuální vicemistr z Třince a o Romana některý z týmů ruské KHL. „I když to bude extrémně těžké, máme velký zájem je udržet. Stále jsme ve hře," řekl generální manažer HC Vítkovice Steel Petr Husička.

Vítkovice se už v průběhu dubna dohodly na příchodech brankáře Pavla Kantora z Hradce Králové, útočníka Stanislava Balána z Karlových Varů a obránce Karola Slobodu z ruské Togliatti. Hostování naopak skončilo brněnským Tomáši Svobodovi a Ondřeji Dlapovi. Ve Vítkovicích nebude pokračovat ani americký gólman Brandon Maxwell.

„Trh s hráči se otevírá až nyní. Po poradě s trenéry už máme vytipované některé hráče, které bychom k nám rádi přivedli," upozornil Husička.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín