Hlavní obsah

Liberec hazardoval s náskokem, ale vítězství nepustil

LIBEREC

Liberec bodoval už podeváté v řadě, když ve druhé třetině sice hazardoval s rychle vypracovaným náskokem, ale v závěru si výhru pohlídal.

Článek

Bílí Tygři se na soupeře unaveného sobotním duelem se Slavií i dlouhou cestou hladově vrhli a do osmé minuty určili tón první poloviny zápasu. Během 162 vteřin Pinc kapituloval po bombě Krsteva, videem posvěcené dorážce Rataje i Novákově doklepnutí a naštvaně se odporoučel na střídačku hostů. Jeho protějšek Hnilička neměl vůbec práci, protože Vítkovice, hrající bez Šimíčka, se po ledě v úvodu ploužili jako mátohy.

Do zápasu se ostravský tým dostal až po pauze sérií tří přesilovek. Kubošova teč ještě cinkla do tyče, ale pak už od modré pálil přesně Philipp a Kuboš dostal puk za gólmana, ačkoli mu na zádech viseli dva protihráči. Domácí zase nastolili tempo z úvodní části. Že je kadet na přesilovky, dokázal i kapitán Novák, přesto se Severočeši po dalším snížení ještě o výhru klepali.

Karel Dvořák, asistent trenéra Liberce: "Začátek nám vyšel dokonale, Vítkovice se ale ještě stačily vzpamatovat a až do závěru byly nepříjemné." Miloš Holaň, asistent trenéra Vítkovic: "Měli jsme v nohách duel se Slavií. Šimíček v sobotu dohrál na krev, proto jsme mu dali volno."

Bílí Tygři Liberec - Vítkovice Steel 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Krstev (Rozsíval, Rataj), 8. Rataj (Krstev, Richter), 8. V. Novák (Vaic, Šachl), 42. V. Novák (Vaic, Jiruš) - 35. Philipp (Burger, J. Štefanka), 38. Kuboš (Burger), 55. R. Procházka (Hubáček, Irgl). Rozhodčí: Rejthar - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:8, navíc S. Hudec (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 4891.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Holub, Richter, Krstev, Derner, Ovčačík - Vaic, Šachl, V. Novák - Plodek, Vampola, S. Procházka - Rozsíval, Rataj, Tomajko - Klimenta, Víšek, Jech. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.
Vítkovice: Pinc (8. Kameš) - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, R. Polák, Gulaši, Jurečka, Dresler - J. Štefanka, Burger, Krenželok - Irgl, R. Procházka, Hubáček - I. Padělek, Hulva, Tomášek - Kropáč, Káňa, Köhler. Trenéři: Vůjtek a Holaň.

Reklama

Související témata: