Hlavní obsah

Bližňák dal přednost Plzni před KHL. Simonův draft zkomplikoval situaci, přiznal Vlasák

Slovenský hokejový útočník Mário Bližňák bude i v příští sezóně oblékat dres Plzně, s níž se dohodl na pokračování spolupráce. Českou extraligu zvolil poté, co se nedohodl s bratislavským Slovanem, který bude opět hrát Kontinentální ligu.

Foto: hcskoda.cz

Útočník Mário Bližňák.

Článek

"O Máriovi se mluvilo v souvislosti se Slovanem. Nakonec dal přednost Plzni. Jsme za to rádi, čekáme, že bude tahounem naší produktivity. Určitě bude platnou součástí týmu hlavně v přesilovkách a na buly," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Západočechů Tomáš Vlasák.

Osmadvacetiletý Bližňák, který má v dresu Vancouveru na kontě i šest startů v NHL, odehrál po návratu ze zámoří sezónu 2011/12 v pražské Spartě. Následně se přesunul do Slovanu, kde rozehrál i minulý ročník, ale v polovině prosince podepsal kontrakt do konce sezony s Indiány.

Jiné mužstvo nepřipadalo v úvahu

"V Plzni jsem byl moc spokojený. I trenéři mě chválili. Prakticky jsme byli pořád v kontaktu. Když jsem se nedohodl v Bratislavě, jiné mužstvo než Plzeň nepřipadalo v úvahu, i když jsem měl nabídky i odjinud. Těším se na západ Čech a na skvělou atmosféru při zápasech," uvedl Bližňák, jenž si za 26 zápasů za Plzeň včetně vyřazovacích bojů připsal 12 bodů (7+5).

Do tréninku se Bližňák zapojí 19. července a klubové vedení touží i po dalších posilách. "Určitě to ještě není konec. Chceme do týmu přivést minimálně ještě jednoho útočníka a obránce. Jednáme s hráči u nás i za mořem. Situaci nám zkomplikoval draft Dominika Simona," připustil Vlasák.

Reklama

Související témata: