Hlavní obsah

Nováček z Chomutova zahájil pod koučem Růžičkou přípravu na ledě

Chomutov

Hokejisté Chomutova vyjeli jako první z extraligového pelotonu k tréninkům na led. Nechyběl u toho nový kouč nováčka nejvyšší soutěže Vladimír Růžička ani zkušený útočník Michal Vondrka, nedávná posila, na kterou budou Piráti hodně spoléhat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Růžička.

Článek

"Máme tu velice dobrého kondičního trenéra, který s klukama hodně dělal a máme je prověřený, dělá velmi dobrou práci. Většina těch hráčů je na tom hodně dobře a teď se můžeme zaměřit na naši práci na ledě," ocenil Růžička přínos bývalého zápasníka Petra Švehly v rozhovoru s novináři.

S ním se začalo mužstvo na suchu připravovat 8. července, předtím měli hráči dva měsíce volno. "Je to v tomto ohledu něco nového, uvidíme, co to přinese a jak to zafunguje. Hráči si odpočinou a zároveň je na každém, aby byl připravený. A mohu říct, že s výsledky testů jsem byl opravdu spokojený," uvedl Růžička.

Kádr se návratu mezi elitu podařilo přes léto posílit a má blízko jeho představám. "Složili jsme to takhle, s tímhle kádrem budeme chtít pracovat a vytáhnout si třeba ještě nějaké mladší hráče z juniorů, abychom je viděli a oni se trošku rozkoukali. Budeme chtít, aby i ti mladí hráli," nastínil Růžička.

Dobře však ví, že toto odhodlání má svá úskalí. "Potřebujeme, aby první mužstvo fungovalo, protože když se pohybuje v nějakých lepších vodách, pak můžete ty mladší hráče zapojit. Když hrajete ve spodních vodách, je pak o to obtížnější mladé kluky zapojit," vysvětlil Růžička.

Spoléhá na Vondrku

Patrně největší posilou je účastník letošního světového šampionátu v Praze a Ostravě Vondrka. "Povedl se nám na poslední chvíli. Doufal jsem, že by v Chomutově mohl zakotvit, ale přiznávám - moc jsem tomu nevěřil, protože těch nabídek měl trochu víc," připustil Růžička.

Právě na třiatřicetiletého forvarda bude chtít v sezóně hodně spoléhat. "Michal je kvalitní hráč, což dokazoval na Slavii i ve Slovanu Bratislava. Velice dobře hrál i na posledním mistrovství světa a jde o hráče, který nám tu může hodně pomoct. Uvidíme, co a jak bude dál, protože v kontraktu má možnost odejít, když dostane nějakou lukrativní nabídku," připomněl Růžička.

Ohledně ambic na sezónu je opatrný. "Ty jsou dané - udržet se v extralize. To je pro nás první krok. Chceme hrát dobrý hokej a chceme v sezóně uspět a ne abychom za rok hráli zase zpátky první ligu. Očekávám, že sezóna bude zase vyrovnaná, možná ještě vyrovnanější, než byla ta minulá. My se na to musíme připravit," dodal Růžička.

Prvním přípravným duelem bude pro Severočechy souboj s ruským Omskem, tedy týmem, který byl skloňován v souvislosti s Růžičkovým dalším působištěm. Právě on paradoxně kemp Avangardu na severu Čech pomáhal domlouvat, ale účastník Kontinentální ligy se nakonec rozhodl jinak a sáhl po Jevgeniji Kornouchovi.

Program přípravných utkání:
29. července: Chomutov - Omsk
4. srpna: Chomutov - Plzeň
6. srpna: Ústí nad Labem - Chomutov
13. srpna: Plzeň - Chomutov
18. srpna: Chomutov - Karlovy Vary
20. srpna: Chomutov - Kadaň
25. srpna: Chomutov - Ústí nad Labem
1. září: Karlovy Vary - Chomutov
3. září: Litvínov - Chomutov

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec