Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 3:5Zlín ani napotřetí doma nebodoval, prohrál s Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Szturc 0 : 1
17. Matějíček 1 : 1
24. Klok 1 : 2
26. Sýkora 2 : 2
53. Strapáč 2 : 3
56. Kotvan 3 : 3
57. Olesz 3 : 4
60. Balán 3 : 5
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína prohráli v 9. kole extraligy s Vítkovicemi 3:5 a ani ve třetím domácím vystoupení v sezóně nebodovali. V 57. minutě rozhodl v přesilové hře o výhře Ostravanů Rostislav Olesz a výsledek ještě potvrdil při power play do prázdné branky Stanislav Balán.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský útočník Petr Holík a obránce Martin Matějíček se radují z gólu proti Vítkovicím.

Článek

Zlín se doma představil kvůli havárii chladicího zařízení na Zimním stadionu Luďka čajky téměř po třech týdnech. Aktivněji začali hosté, kteří si také jako první vybojovali přesilovou hru. A s jejím proměněním neváhal Szturc, jenž zachoval chladnou hlavu při dorážce a vychutnal si Štůralu.

Při následném oslabení domácích měl dobrou střeleckou pozici Matějíček, ale se střelou tak dlouho váhal, až jej soupeř o puk připravil. V 16. minutě už ale Matějíček ránou od modré čáry zužitkoval početní výhodu. Vzápětí mohl vrátit Ostravanům vedení Zdráhal, který ale prudkou dorážkou přestřelil. Ještě před pauzou šikovnou stahovačku Stzurce kryl Štůrala.

Začátek druhé části opět vyšel lépe hostům, kteří se ujali vedení. Klok vypálil z hranice kruhu a i díky clonícím spoluhráčům puk skončil až v síti. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, nahrávku Kubiše usměrnil Sýkora. Otočit skóre mohl Ondráček, ale nadvakrát Kantora nepřekonal. Další možnost domácích měl Čachotský při Němcově vyloučení za nevhodnou poznámku k rozhodčím, jeho střela z úhlu však orazítkovala pouze tyč.

Úvody třetin nebyly pro Zlín zrovna dokonalé a to platilo i v té poslední. Hned v úvodu mohl chybné rozehrávky Beranů využít Kudělka, kotouč mu ale nakonec s hole sjel. V 53. minutě už se hosté radovali, když s dorážkou do prázdné brány neměl problém Strapáč.

Zlín dokázal vyrovnat v 56. minutě, kdy se trefil od modré čáry Kotvan. Vítkovické hráče to ale nijak nesrazilo. Hned z další akce Szturc trefil tyč a na trestnou lavici putoval Žižka. V přesilovce rozhodl Olesz, který překonal Štůralu z pravého kruhu. V power play pak 39 sekund před koncem po chybě Zlínských dovršil výsledek Balán.

9. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 17. Matějíček (P. Holík), 26. T. Sýkora (Kubiš), 56. Kotvan (A. Holík, Říčka) - 6. Szturc (P. Zdráhal, Balán), 24. Klok (Strapáč), 53. Strapáč (Olesz, Szturc), 57. Olesz (Čerešňák, Kudělka), 60. Balán. Rozhodčí: R. Čech, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:3. Diváci: 4383.
Zlín: Štůrala - A. Holík, O. Horák, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - Ondráček, P. Holík, O. Veselý - T. Sýkora, Cibák, Kubiš - Čachotský, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Vítkovice: Kantor - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor - Olesz, Strapáč, Szturc - E. Němec, Kolouch, Kuscera - P. Zdráhal, Balán, Burger - Vandas, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata: