Hlavní obsah

Čermák rozhodl v oslabení po minutě hry. Ale potřebujeme na to navázat, řekl brněnský kapitán

Josef PešoutSport.czPrávo

Jediný gól rozhodl o vítězi sobotního extraligového zápasu hokejistů Litvínova s Brnem. Vstřelil jej už po sedmdesáti sekundách hry kapitán Komety Leoš Čermák při vlastním oslabení. A jelikož hosté uhájili čisté konto, odvezli si tři body za výhru 1:0!

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán brněnské Komety Leoš Čermák v zápase proti Litvínovu.

Článek

„Jsme rádi i za nejtěsnější vítězství. Obě mužstva měla problémy s proměňováním šancí. Ale obětavostí, kdy tým podržel i brankář Čiliak, jsme uhájili i minimální náskok," oddechl si Čermák. Nad tím jestli je výhra z Litvínova potřebnou vzpruhou, nechtěl polemizovat. „Spíš potřebujeme vyhrát a bodovat aspoň ještě další dva až tři zápasy po sobě, abychom se chytli a začali si věřit," tvrdil kapitán.

Asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný přijal výhru rovněž s úlevou. „Do půlky zápasu jsme hráli vynikající hokej, ale dali jsme jen jeden gól. Šťastný začátek nám pomohl, postupně byl Litvínov stále aktivnější. Druhou třetinu jsme přečkali v klidu, ve třetí části jsme se kvůli spoustě vyloučených dostali pod tlak, přesto jsme ubránili vítězství," rekapituloval.

Litvínovský asistent Jiří Šlégr viděl dva klíčové faktory. „Nechali jsme si dát gól v přesilovce a pak jsme nevyužili početní výhodu pěti proti třem. Tam se mohl zápas zlomit. Klukům nelze upřít bojovnost, ale bohužel nám to tam nespadlo. Čiliak chytal dobře a zneškodnil spoustu šancí," uznal Šlégr.

Hübl citelně chybí

Litvínov nastoupil bez útočníka Viktora Hübla. „ Je zraněný v dolní části těla a těžko odhadovat jeho návrat do sestavy. Hráč podobného kalibru bude chybět vždycky, i kdybychom zařadili místo něj kohokoliv z hráčů. Absence nás netěší, ale musíme si s tím poradit," konstatoval Šlégr.

Debut před domácím publikem prožil litvínovský útočník Radek Duda. „Udělali jsme jednu chybu navíc. Přitom jsme hráli dobře až na první třetinu, která byla z naší strany slabší. Druhou a třetí jsme dominovali. Jenže bez vstřeleného gólu, což je největší neduh útočníků a úkol, abychom se zlepšili," dumal forvard.

„Mně je jedno, kam mě trenéři zařadí. I z postu centra se snažím vyhovět spoluhráčům. Je to o detailech. Zápasy jsou vyrovnané a proti Brnu jsme byli blízko k vítězství. Je nutné, abychom chodili víc do brány a sbírali odražené puky. Pomohl by nám třeba i „hnusný" gól, kdybychom byli ve správný čas na správném místě," uvažoval Duda, jenž odmítl černé scénáře. „Chceme se odpíchnout od třetí třetiny proti Kometě. Lidi nám nemohli nic vytknout. Nedá se nic dělat. Sezóna je nějak rozjetá. Jednou jsi nahoře, podruhé dole. Musíme mít čistou hlavu a nesmíme se z nepříjemné situace ještě více rozklepat," pravil nový muž v litvínovském kádru.

Reklama

Související témata: