Hlavní obsah

Při šťastném gólu mi pomohla i smůla Pöpperleho, líčil Kubát po výhře nad Spartou

Litvínov

Hokejisté Litvínova v extralize konečně zabrali. Po třech zápasech bez bodového zisku v řadě zdolali favorizovanou pražskou Spartu, jež naopak na ledě posledního celku utrpěla prohru po sérii tří vítězství.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Litvínovský obránce Karel Kubát.

Článek

Zápas přitom nezačal pro domácí vůbec šťastně. Inkasovali z hole obránce Čajkovského, ale o tři minuty později dokázal Hanzl srovnat. Trpělivá hra pak vynesla Litvínovu kýžený obrat po kuriózním gólu, když Kubát z úhlu spíše nahazoval puk na branku a kotouč nečekaně skončil v Pöpperleho síti. A úřadující mistr ještě pečetil výhru při soupeřově power play.

Karel Kubát si po zápase evidentně oddechl: „Takovou vzpruhu jsme nutně potřebovali. Při gólu mi pomohla i smůla Pepíse, tedy Pöpperleho, který asi promáchl a byla tam i teč bránícího hráče. Nikdo mě předtím nenapadal, tak jsem si řekl, že mám čas a zkusil jsem hodit puk před bránu a vyšlo to."

Podle Kubáta rozhodlo několik faktorů. „Bruslili jsme dobře i dozadu, útočníci nám pomáhali. Snažili jsme se i o tlak do brány a stříleli jsme častěji než v předešlých zápasech," vypíchl klíčové prvky ve hře svého týmu.

Musíme pokračovat v bojovném výkonu, ví Kubát

Litvínov ale stále zůstává na dně tabulky. „Proti Spartě se pokaždé vyhecujeme. A jsme rádi, že jsme vyhráli. Musíme ale makat dál a pokračovat v bojovném výkonu. Bez toho to nejde. Chválíme i diváky, kteří nás hnali dopředu. Chceme se odrazit ode dna a posunout se blíž k desítce v tabulce. Bylo by super, kdybychom to dokázali," uvažoval Kubát.

Po dlouhé době mohl být spokojen i asistent litvínovského trenéra Jiří Šlégr. „Zápas musel být atraktivní pro diváky. Pořád se něco dělo. Přestože nám na začátku soupeři ujeli, což nebylo ideální, dokázali jsme se otřepat a věřili jsme, že šance přijdou. Se štěstím jsme dali druhý gól a už jsme výsledek nepustili," pravil Šlégr, jenž ale potvrdil, že až několik týdnů budou mužstvu chybět zranění útočníci Hübl a Jánský.

Šlégrovi se rovněž zamlouvala atmosféra na stadiónu. „Před nabitým hledištěm se vždycky hraje lépe. Sparta táhne a motivace proti ní je kapánek větší. I já jsem to tak míval, když jsem proti ní nastupoval jako hráč," poznamenal asistent.

S týmem se začal připravovat mladý útočník Kristián Reichel, syn bývalého litvínovského hráče a trenéra Roberta Reichla, současného kouče reprezentační „osmnáctky". Kdy se potomek olympijského vítěze a mistra světa objeví v extralize? „Mladý Reichel se dlouhodobě pohybuje v mládežnických reprezentacích a startuje na mezinárodních turnajích. Zařadili jsme ho do tréninků, aby si zvykl na dospělý hokej a systém, o jaký se snažíme. Čas ukáže, kdy ho nasadíme do zápasů," poznamenal Šlégr na adresu nové litvínovské naděje.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice