Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 3:2 SNLitvínov udolal Pardubice v nájezdech, rozhodl Lukeš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Gula 1 : 0
32. Nahodil 1 : 1
36. Kaut 1 : 2
42. Gula 2 : 2
65. Lukeš (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 36. kole extraligy Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si tak třetí výhru za sebou. Východočeši se ale i přesto udrželi v tabulce na 12. místě před svým dnešním soupeřem. Duel rozhodl František Lukeš, dvě branky domácích vstřelil obránce Jiří Gula.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Lukáš Vantuch před brankářem Pardubic Brandonem Maxwellem v utkání 36. kola extraligy.

Článek

Souboj týmů, které se snaží posunout do elitní desítky a zajistit si postup do předkola play off, začali aktivněji domácí. Brankář Maxwell však bez větších problémů likvidoval všechny litvínovské pokusy, poradil si i s nebezpečnou tečí a následnou dorážkou Vantucha v první přesilovce Severočechů.

Za hosty odpověděli Redenbach se Sýkorou, ale stejně jako následně Poulíček na Januse nevyzráli. Bezbrankový stav se změnil až 63 sekund před koncem první dvacetiminutovky, kdy se v další početní výhodě prosadil střelou od modré čáry Gula.

Východočeši se výrazněji v útočné třetině představili až při první kompletní přesilové hře. Při Kubátově vyloučení měl vyrovnání dvakrát na hokejce Nahodil, Januse však nepřekonal.

Minutu po návratu beka Vervy na led však byl k velké nevoli domácích vyloučen za zákrok v útočném pásmu Hanzl a důrazný Nahodil se již mezi střelce zapsal. Vyrovnání hosty povzbudilo, domácí byli podráždění a Pardubice toho využily. Ve 36. minutě se po přihrávce zpoza branky pohotově trefil Kaut.

Na začátku třetí třetiny však byl stav opět vyrovnaný a postaral se o to opět v přesilovce Gula. Litvínovský bek měl do dnešního kola na svém kontě jednu trefu v sezoně, ale zápas proti Pardubicím mu střelecky vyšel.

Ve 47. minutě byli domácí blízko vedení, hned dvakrát v rychlém sledu však trefili jen brankovou konstrukci. Podobnou smůlu měl na druhé straně i Nahodil, jenž se individuálně dostal před Januse, ale jeho střela skončila na tyči.

Utkání se tak v normální hrací době nerozhodlo a muselo se prodlužovat. Když ale v nastavené pětiminutovce nevyužili své příležitosti Kubát a Marcinko, určily vítěze samostatné nájezdy. V nich prokázali svoji zručnost domácí, díky Lukešovi vyhráli sedmé z osmi nájezdů, které v sezoně absolvovali.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Gula (Trávníček, R. Hanzl), 42. Gula (Martynek, Trávníček), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 32. Nahodil, 36. Kaut (Rapáč, Ščotka). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 4329.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, Vantuch, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, Gerhát, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Pardubice: Maxwell - Nedbal, Čáslava, Štajnoch, Gregorc, Ščotka, L. Havlík, Bokroš, M. Šeda - Orsava, Poulíček, Voženílek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Nahodil, Kaut - Panna, F. Zadina, Moučka. Trenéři: R. Král a M. Zadina.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice